Companii responsabile față de mediu și oameni

Obiectivele zero net ale companiilor producătoare de combustibili fosili sunt „în mare parte lipsite de sens” (Raport)

Numărul companiilor producătoare de combustibili fosili care obiective de emisii zero net a crescut puternic în ultimul an, dar majoritatea nu reușesc să abordeze problemele cheie, ceea ce le face „în mare parte lipsite de sens”, se arată într-un raport publicat luni, citat de Reuters.

În prezent, aproximativ 75 dintre cele mai mari 112 companii de combustibili fosili din lume s-au angajat să atingă un nivel net-zero – punctul în care emisiile de gaze cu efect de seră sunt anulate prin reduceri importante ale producției în anumite zone și prin metode de absorbție a dioxidului de carbon din atmosferă.

Această cifră a crescut de la doar 51 în urmă cu un an, potrivit evaluării datelor publice disponibile de către Net Zero Tracker, serviciu al cărui scop este de a crește transparența și responsabilitatea în ceea ce privește obiectivele zero net fixate de țări, orașe și companii.

Însă majoritatea obiectivelor, precizează raportul, nu acoperă în totalitate sau nu sunt transparente în ceea ce privește emisiile din domeniul de aplicare 3 (Scope 3) – care includ utilizarea produselor unei companii, cea mai mare sursă de emisii pentru companiile producătoare de combustibili fosili – sau nu includ planuri de reducere pe termen scurt.

Share this article
Prev Post

Premiile OpenIDEO Climate Resiliency Challenge 2023

Next Post

tbi bank și BicicletaShop.ro îi încurajează pe români să aibă un stil de viață mai sănătos și să contribuie la reducerea poluării

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next