Companii responsabile față de mediu și oameni

În ultimii 3 ani, la nivel național s-au înregistrat 396 de accidente grave în care au fost implicate trotinete electrice

Accidentele grave în care au fost implicate trotinete electrice au devenit o problemă tot mai vizibilă în România în ultimii ani. Deși au existat numeroase discuții și dezbateri privind reglementarea și siguranța acestui tip de transport, infrastructura dedicată trotinetelor electrice rămâne deficitară, relatează TVR Info.

Lipsa pistelor special amenajate pune atât utilizatorii de trotinete, cât și ceilalți participanți la trafic într-un risc constant.

Cu toate că aceste mijloace de transport au devenit tot mai populare, în special în marile orașe, siguranța lor rămâne o provocare nerezolvată.

În perioada iunie 2021 – iunie 2024, la nivel național s-au înregistrat 396 de accidente grave în care au fost implicate trotinete electrice.

Cum era de așteptat, București și Cluj se află în frunte, datorită aglomerărilor urbane semnificative. În topul județelor cu cele mai multe accidente apar și Mehedinți și Iași.

Accidentele în care au fost implicate trotinete electrice nu au dus doar la răniri grave, ci și la pierderi de vieți omenești. Cele mai multe victime s-au înregistrat în București și Cluj, unde au fost raportate câte 3 decese în urma acestor accidente. În județele Mehedinți și Iași s-au înregistrat câte un deces.

Accidente frecvente s-au înregistrat și în județele Brașov, Galați, Mureș, Vaslui și Vrancea.

Sursa foto: Pixabay

Share this article
Prev Post

Paharele McFlurry vor ajuta McDonald’s să-și atingă obiectivele de sustenabilitate

Next Post

Interzicerea pungilor din plastic reduce poluarea pe plaje în SUA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next