Companii responsabile față de mediu și oameni

Interzicerea pungilor din plastic reduce poluarea pe plaje în SUA

Interdicţiile privind pungile din plastic de unică folosinţă în Statele Unite au redus semnificativ numărul acestora găsite pe plaje şi pe cursuri de apă, potrivit unei analize publicate luni de ONG-ul Ocean Conservancy, relatează AFP, citată de Agerpres.

Numărul de pungi de plastic găsite de voluntarii care participă la o iniţiativă anuală de curăţare a plajelor (International Coastal Cleanup sau ICC) s-a dublat în timpul pandemiei de COVID -19. La acea vreme, interdicţiile de utilizare fuseseră temporar ridicate.

Dar numărul de pungi de plastic găsite a scăzut apoi în 2022 şi 2023 în comparaţie cu nivelurile din pre-pandemie (2013-2019). Şi aceasta în timp ce din 2020, procentajul populaţiei americane acoperite de interdicţii a crescut de la 12 la 25%.

California a fost primul stat care a introdus această regulă în 2015.

Analiza s-a bazat pe date de la ICC, o iniţiativă derulată din 1986, precum şi pe alte eforturi voluntare de curăţare înregistrate într-o aplicaţie (Clean Swell) sau raportate ONG-ului.

Studiul a fost publicat înainte de ziua internaţională de curăţare a litoralului, 21 septembrie, şi de un nou summit de negocieri în vederea adoptării unui tratat internaţional împotriva deşeurilor din plastic, în Coreea de Sud, în noiembrie.

„În fiecare an, 11 milioane de tone de plastic ajung în oceanele noastre, ceea ce reprezintă mai mult de un camion de gunoi de plastic pe minut”, a precizat Anja Brandon, manager de caz la Ocean Conservancy.

Share this article
Prev Post

În ultimii 3 ani, la nivel național s-au înregistrat 396 de accidente grave în care au fost implicate trotinete electrice

Next Post

OPEC a înrăutăţit previziunile privind cererea de petrol în 2024 şi în 2025

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next