Companii responsabile față de mediu și oameni

WEE GREEN – Antreprenoriatul social verde, un instrument de împuternicire a comunităților rurale

Proiectul Împuternicirea femeilor din mediul rural prin antreprenoriatul social verde – WE GREEN a pornit de la nevoia de dezvoltare de noi competențe necesare atât pentru locurile de muncă verzi, cât și pentru antreprenoriatul verde din zona rurală.

Scopul principal al proiectului îl reprezintă reducerea „decalajului” din sistemul educațional dintre nevoia de noi competențe verzi și abilități antreprenoriale și conținutul educațional adecvat pentru dezvoltarea unor astfel de abilități. Partenerii proiectului își propun să realizeze acest lucru printr-un curs de formare inovator adresat educatorilor formali și non-formali în antreprenoriatul social ecologic, pentru femeile din mediul rural, folosind o metodologie de învățarea mixtă.

Tranziția spre o economie cu adevărat ecologică se face prin competențe și formare adecvate, instrumente esențiale în acest proces. Este nevoie de identificarea, anticiparea și furnizarea de competențe ecologice, nu numai în rândul lucrătorilor, ci și în rândul formatorilor, în toate sectoarele, pentru adaptarea serviciilor și produselor la schimbările climatice și cerințele și reglementările de mediu aferente. Tranziția verde înseamnă noi tipuri de locuri de muncă durabile și o nouă modalitate de a împuternici comunitatea.

În cadrul proiectului vor fi elaborate ghiduri pentru părțile interesate la nivel local, național și european cu privire la măsurile necesare pentru construirea unui mediu favorabil pentru femeile antreprenor în mediul rural. De asemenea, printre activitățile proiectului se numără și desfășurarea unei campanii de conștientizare privind importanța pe care femeile din zonele rurale și antreprenoriatul verde o au pentru dezvoltarea și împuternicirea comunităților rurale.

Despre acest lucru va vorbi și Loreta Isac, managerul proiectului, în cadrul evenimentului Skills for Green Social Entrepreneurship Economy: Training schemes, good practices and upcoming innovations from and by Diesis Network, ce va avea loc la „EU GREEN WEEK2022”, organizat de Direcția Generală pentru Mediu a Comisiei Europene.

Cei care doresc să afle mai multe despre eveniment, pot consulta agenda acestuia și se pot înregistra pentru participare la acest link.

Proiectul #WEGREEN este finanțat prin ERASMUS+ și este implementat de Centrul pentru Legislație Nonprofit, Diesis Network, BK CON, SYNTHESIS, Univerza na Primorskem / University of Primorska  și Mladi ambasadori.

Share this article
Prev Post

5 iunie – Ziua Mondială a Mediului și 50 de ani de la prima Conferință mondială a Națiunilor Unite privind mediul uman

Next Post

Au fost desemnate proiectele câștigătoare din cadrul programului HP „Girls Save the World”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next