Companii responsabile față de mediu și oameni

CoffeeB: capsule de cafea fără… capsule, sub forma unor biluțe complet compostabile

Migros lansează CoffeeB, primul sistem de capsule de cafea din lume… fără capsule. Acest lucru este posibil datorită “Coffee Ball”: o mică bilă realizată din cafea presată, complet compostabilă, care este doar acoperită de un strat protector patentat de Delica la nivel mondial, astfel încât nu provoacă niciun fel de deșeuri.  Stratul protector este de origine naturală și, prin urmare, este complet compostabil în grădină. În câteva săptămâni, bila de cafea se descompune în humus valoros. Sistemul este completat de aparatul de cafea CoffeeB-Globe cu tehnologie de preparare patentată, alcătuit în mare măsură din materiale reciclate.

“Cu CoffeeB, Migros reunește ceea ce până acum nu putea fi combinat: o experiență completă a gustului, comoditate și lipsa risipei”, spune Fabrice Zumbrunnen, președintele Direcției Generale a Federației Cooperativelor Migros. “Suntem convinși că, prin CoffeeB, am dezvoltat o tehnologie care răspunde nevoilor consumatorilor de astăzi și care va avea un impact pozitiv asupra mediului. Sistemul fără capsulă este 100% în concordanță cu strategia de sustenabilitate a Migros. Este cea mai importantă inovație de produs din istoria companiei.”

CoffeeB este un sistem cu “zero deșeuri”: Prin eliminarea capsulelor din aluminiu sau plastic, se pot evita cantități enorme de deșeuri. La nivel mondial, cantitatea de deșeuri cauzate de capsulele de cafea se ridică la aproximativ 100.000 de tone pe an. Deși parțial reciclabile, o mare parte din ele ajung totuși la gunoi.

Boabele de cafea provin din culturi durabile și, în funcție de aromă, sunt certificate Rainforest Alliance și Fairtrade. Toate ambalajele sunt reciclabile.

Inovația este acum disponibilă în Elveția și Franța, urmând să fie lansată în Germania în primăvara anului 2023, planul fiind de extindere în cât mai multe piețe din străinătate.

Share this article
Prev Post

Toate produsele Apple nou lansate, proiectate să minimizeze impactul asupra mediului

Next Post

Electrolux și Rave Review oferă o nouă viață hainelor prin colecția vestimentară realizată exclusiv din deșeuri textile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next