Un nou studiu realizat de brandul de ospitalitate și co-working, The Social Hub, și citat de publicația Circular, a analizat peste 40 de orașe din Europa pentru a determina care sunt cele care oferă cele mai multe oportunități pentru o carieră în domeniul sustenabilității, dar și cele mai bune orașe pentru un stil de viață ecologic. Studiul analizează factori precum numărul de locuri de muncă în domeniul sustenabilității, nivelul de poluare, tonele de deșeuri generate anual, calitatea parcurilor și a spațiilor verzi și costul transportului public.
Stockholm și Bruges s-au clasat printre cele mai bune orașe pentru un stil de viață ecologic, în timp ce Londra s-a clasat pe primul loc pentru o carieră în domeniul sustenabilității, cu peste 10.000 de anunțuri, precum și cu puțin sub 3.000 de locuri de muncă care caută persoane cu aptitudini ecologice. Acești angajatori caută competențe legate de reciclare, sustenabilitate și conservarea energiei.
În analiza orașelor, The Social Hub spune că studiul a luat în considerare numărul de locuri de muncă în domeniul sustenabilității disponibile în prezent. Londra s-a clasat pe primul loc, cu un total de peste 10.000 de anunțuri, precum și cu puțin sub 3.000 de locuri de muncă adresate specific persoanelor cu aptitudini ecologice. Acești angajatori caută competențe legate de reciclare, sustenabilitate și conservarea energiei.
Parisul s-a clasat pe locul al doilea, cu 12.015 locuri de muncă (cel mai mare dintre toate orașele) și 677 de locuri de muncă în căutarea de persoane cu competențe ecologice. Zurich și Munchen completează topul primelor cinci locuri de muncă, cu 809 și, respectiv, 3.459 de locuri de muncă. Deși numărul de locuri de muncă disponibile este mai mic în Zurich în comparație cu celelalte orașe din top cinci, orașul elvețian beneficiază de cel mai mare salariu mediu lunar (6.410 euro).
Berlinul ocupă locul șapte, cu peste 3.000 de locuri de muncă disponibile în domeniul sustenabilității și al treilea cel mai mare număr de locuri de muncă care necesită competențe ecologice (1.053).
„Analizând ceea ce orașele oferă cetățenilor lor, de la parcuri și spații verzi la transport public la prețuri accesibile, se poate observa că începe să se dezvolte o viziune mai holistică asupra modului în care este necesară o schimbare sistemică pentru un viitor mai sustenabil.” a declarat Amber Westerborg, director pentru sustenabilitate și impact la The Social Hub. „Este încurajator să vedem boom-ul locurilor de muncă în domeniul sustenabilității, deoarece oamenii caută companii care iau în serios această tranziție – un lucru pe care trebuie să îl facem până în 2030 pentru a ne încadra în limita de 1,5 grade stabilită în Acordul de la Paris.”
Studiul clasează Stockholm drept cel mai bun oraș european pentru un stil de viață verde, cu 4 045 de locuri de muncă în domeniul sustenabilității anunțate în prezent, a doua cea mai bună calitate a aerului dintre toate orașele analizate (84,3 din 100) și un scor de dezvoltare durabilă de 85. Cu toate acestea, costul mediu al transportului public a fost unul dintre cele mai ridicate, de 88 de euro pe lună.
Pe locul al doilea după Stockholm se situează îndeaproape Bruges cu cel mai accesibil transport public dintre toate orașele, 20 de euro pe lună, precum și cu cel mai mare scor pentru parcuri și spații verzi (90 de puncte din 100).
Pe locul al treilea în clasamentul general, Copenhaga se situează pe locul al patrulea în ceea ce privește cantitatea de deșeuri generate (233.805 tone în medie, pe an), dar, potrivit studiului, este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai scumpe orașe din Europa. Costul lunar al transportului public a fost, de asemenea, printre cele mai ridicate, cu 73 de euro pe lună.
Informații suplimentare pe site-ul Social Hub
Foto: Stockholm