Companii responsabile față de mediu și oameni

Amazon lansează primele furgonete electrice de la Rivian în Europa. Peste 1 mld. de euro vor fi investiți pentru înverzirea flotei de livrare europene

Clienții din regiunile Munchen, Berlin și Dusseldorf vor vedea pe șosea furgonete electrice de livrare personalizate de la Rivian, care se vor alătura flotei Amazon de mii de vehicule electrice deja existente în Europa, cu peste 1.000 numai în Germania.

Amazon a anunțat anul trecut că intenționează să investească peste 1 miliard de euro pentru a-și electrifica rețeaua de transport europeană și pentru a reduce emisiile de carbon în următorii ani.

„Amazon s-a angajat să ajungă la un nivel de emisii nete de dioxid de carbon zero până în 2040, iar reducerea emisiilor legate de livrările noastre este o parte esențială a acestui obiectiv”, a declarat Rocco Bräuniger, Country Manager pentru Amazon.de. „Anul trecut am livrat peste 45 de milioane de colete în Germania cu furgonete electrice și biciclete e-cargo, iar aceste noi achiziții de la Rivian ne vor ajuta să livrăm colete în mod mai sustenabil și către mai mulți clienți.”

Amazon a început să folosească furgonetele electrice de livrare de la Rivian în vara anului trecut, în SUA, retailerul având deja peste 3.000 de vehicule care livrează pachete în peste 500 de orașe și regiuni din SUA.

Obiectivul companiei este ca până în 2030 să aibă 100.000 de vehicule electrice de livrare de la Rivian pe drumuri la nivel global, contribuind la economisirea a milioane de tone de carbon pe an.

Vehiculele electrice personalizate de livrare de la Rivian sunt proiectate de la zero cu gândul la siguranță, sustenabilitate și confort și au fost testate în detaliu de șoferii din Germania. Acestea sunt produsul parteneriatului dintre Amazon și Rivian, pe care cele două companii l-au anunțat în 2019, când Amazon a co-fondat și a devenit primul semnatar al The Climate Pledge – un angajament de a ajunge la un nivel net-zero de carbon în toate operațiunile până în 2040.

Amazon și Rivian au proiectat special o furgonetă mai scurtă și mai îngustă decât varianta americană, adaptată mai bine infrastructurii specifice orașelor europene.

În 2022, Amazon a folosit vehicule cu emisii zero, inclusiv furgonete electrice și soluții de micromobilitate, cum ar fi bicicletele e-cargo, scuterele și trotinetele electrice, pentru a livra peste 120 de milioane de pachete clienților din Europa. Noile furgonete de la Rivian, împreună cu extinderea centrelor de micromobilitate în orașele europene, vor ajuta Amazon să livreze și mai multe colete cu vehicule cu emisii zero.

Accesează comunicatul oficial Amazon

Share this article
Prev Post

Samsung Electronics a lansat ediția 2023 a Raportului său de sustenabilitate

Next Post

În prima linie a acțiunii climatice. Concurs de fotografie pentru Calendarul OMM 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next