Companii responsabile față de mediu și oameni

Samsung Electronics a lansat ediția 2023 a Raportului său de sustenabilitate

Noua Strategie de mediu relevă foaia de parcurs a companiei pentru a atinge un nivel net zero la nivelul diviziei Device eXperience (DX) până în 2030 și la nivelul companiei, inclusiv la nivelul diviziei Device Solutions (DS) până în 2050, precum și eforturile sale de a contribui la acțiuni climatice și la o economie circulară.

În 2022, Samsung a finalizat tranziția la utilizarea energiei regenerabile în Vietnam, India și Brazilia – în conformitate cu obiectivul companiei de a trece complet la utilizarea energiei regenerabile la nivelul DX și în toate locațiile operaționale din afara Coreei până în 2027.

În plus, compania a crescut cantitatea de rășină reciclată utilizată în piesele sale din plastic – în conformitate cu obiectivul său de a utiliza rășină reciclată în 50% din piesele din plastic până în 2030 și în toate componentele din plastic până în 2050.

În 2022, divizia DS a Samsung a extins instalarea de sisteme catalitice regenerative (RCS) în unitățile sale, inclusiv pentru a reduce emisiile directe de gaze cu efect de seră (GES).

Mai mult, prin eforturile sale de a readuce, până în 2040, apa la starea sa naturală înainte de a fi evacuată, campusul Samsung din Hwaseong, centrul producției de semiconductori, a obținut cel mai înalt calificativ Platinum emis de Alliance for Water Stewardship (AWS).

Gestionarea durabilă a apei se află în centrul preocupărilor de mediu ale Samsung de mai bine de un deceniu. Practicile extinse de gestionare a apei ale companiei se concentrează în mare parte pe cei 3R – reducere, reutilizare, reciclare. Pentru a-și minimiza amprenta de apă, Samsung își optimizează în mod constant procesele și echipamentele de producție. De asemenea, compania utilizează tehnologia de filtrare a apei, pentru a-și crește rata de reciclare a apei prin tratarea apelor uzate și reutilizarea acestora în instalațiile de utilități.

Samsung continuă să extindă colaborarea cu diverse părți interesate. Compania s-a alăturat unor inițiative globale precum RE100, Coaliția asiatică pentru energie curată (ACEC) și Platforma pentru accelerarea economiei circulare (PACE). De asemenea, Samsung a colaborat cu Patagonia pentru a lansa un filtru care reduce microplasticele eliberate de mașinile de spălat.

În februarie 2023, Samsung și-a lansat Website-ul Sustenabilității, care acoperă o gamă largă de subiecte, inclusiv strategia și obiectivele de sustenabilitate ale companiei, eforturile și progresele în domeniu, produsele responsabile din punct de vedere ecologic, politicile, datele cantitative privind performanța, știrile și poveștile recomandate, precum și recunoașterile și premiile.

Textul integral al Raportului de sustenabilitate 2023 al Samsung Electronics

Explicatie foto: campusul Samsung din Hwaseong

Share this article
Prev Post

Progrese PepsiCo în atingerea obiectivelor pep+ și rezultate raportate în România, în noul Raport ESG al companiei

Next Post

Amazon lansează primele furgonete electrice de la Rivian în Europa. Peste 1 mld. de euro vor fi investiți pentru înverzirea flotei de livrare europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next