Companii responsabile față de mediu și oameni

CEZ România lansează „Sportivi pentru natură”, o comunitate a sportivilor responsabili față de mediu

Sportivi pentru natura Maratonul Olteniei Cez Romania ECSR
Sportivi pentru natura Maratonul Olteniei Cez Romania ECSR

Maratonul Olteniei, un eveniment organizat de CEZ Romania, a creat platforma „Sportivi Pentru Natura” cu scopul de a consolida conștientizarea acțiunilor pe care sportivii și iubitorii de natură trebuie să le ia în considerare.

În decursul unui an de 365 de zile, precum și în 2023, umanitatea a epuizat resursele regenerabile ale Pământului începând cu ziua 214. Din păcate, timpul nu poate fi întors, deoarece natura nu dispune de un buton de revenire. În fața acestei provocări, Maratonul Olteniei, un eveniment organizat de CEZ Romania, a creat platforma „Sportivi Pentru Natura” cu scopul de a consolida conștientizarea acțiunilor pe care sportivii și iubitorii de natură trebuie să le ia în considerare.

CEZ Romania invita publicul sa intoarca timpul pentru natura si sa se alature comunitatii prin semnarea unui angajament pentru pamant disponibil aici. 

Citește și: Servicii de Asistență Financiară și Fiscală PwC România pentru Achiziția a Patru Parcuri Fotovoltaice în România de către Helleniq Energy Group

Din grija pentru natura si pasiune pentru sport, Larisa Iordache, cunoscuta gimnasta medaliata olimpica, mondiala si europeana, Radu Restivan, sportiv si fondatorul 321sport #RunningCulture, alaturi de Ondrej Safar, CEO-ul CEZ Romania, au marcat acest moment printr-o actiune inedita: au alergat un kilometru cu spatele, ca simbol al faptului ca timpul nu poate fi intors, dar si pentru a transmite ca pentru a prelungi viata planetei trebuie sa avem in vedere actiuni de protejare a ei. 

„Cursa pentru Pamant” poate fi urmarita aici si are scopul de a inspira publicul in adoptarea unui comportament responsabil in timpul antrenamentelor sportive: deplasarea prin mijloace de transport prietenoase cu mediul, alegerea unui echipament de calitate, care poate fi folosit pe termen lung, reciclarea echipamentului sportiv uzat si multe astfel de obiceiuri.

Citește și: Microgranturi intergeneraționale pentru climă. Finanțări în valoare totală de 80.000 de lire sterline

„Consumam resurse mai rapid decat le poate regenera planeta. Asta ne face sa contribuim activ la consecintele semnificative asupra durabilitatii mediului, dar ne obliga sa fim atenti la necesitatea eforturilor sporite de conservare. In calitate de sportivi responsabili, ne angajam sa intoarcem timpul pentru natura prin alegeri sustenabile, mai ales atunci cand vine vorba de sport.”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ Romania.

Initiativa CEZ Romania este sustinuta de asociatia Wild Sport, una dintre cele mai recunoscute organizatii locale din Valcea, care militeaza pentru sportul in natura, dar si pentru respectul fata de aceasta:

Citește și: Holdingul ROCA Agri RDF publică primul său Raport Anual de Sustenabilitate prin care prioritizează reducerea amprentei de carbon și adaptarea inteligentă la schimbările climatice

„Protejarea naturii ar trebui sa fie pentru fiecare dintre noi un mod de viata, nu doar o lozinca. Noi am constientizat ca trebuie sa ne schimbam stilul de viata si obiceiurile. Nu a fost dificil deloc. Sa reciclam deseurile, sa avem grija de animale si plante, sa nu risipim apa si energie sunt cateva actiuni simple si foarte usor de realizat. Ciclismul il aduce pe om mai aproape de natura, il provoaca sa fie atent la semnalele ei, dar si sa constientizeze dezastrele ecologice datorate comportamentelor inclinate catre risipa. In sport si in natura, orice pas conteaza, asa ca acceptam cu drag provocarea de a fi nu doar sportivi, ci sportivi pentru natura. Ii incurajam pe toti cei din jur sa se alature misiunii noastre.”, sustine Cristi Nitu, Asociatia Wild Sport.

Primii care au intors timp pentru natura sunt chiar cei trei protagonisti ai „Cursei pentru Pamant”, primii membri ai comunitatii „Sportivi pentru natura”. Oricine poate contribui la mutarea Zilei Suprasolicitarii Planetei pe 31 decembrie!  Pe www.maratonulolteniei.ro doritorii se pot alatura comunitatii semnand un angajament pentru natura si astfel vor putea fi un exemplu si vor sprijini solutiile existente de protejarea mediului si conservarea resurselor planetei.

Anul acesta, Maratonul Olteniei va avea loc in perioada 26-27 august, in Parcul Zavoi din Ramnicu Valcea. Inscrierile la #MO2023 sunt deschise pe www.maratonulolteniei.ro, pentru probele de concurs deja consacrate:

  • Cursele MTB: 22 km si 33 km; 
  • Cursele Trail Run: 12 km si 22 km.

In plus, si cei mici vor avea curse dedicate de alergare, in Parcul Zavoi pe 27 august. 

Share this article
Prev Post

PwC România, asistență financiară și fiscală oferită Helleniq Energy Group pentru achiziția de parcuri fotovoltaice în România

Next Post

România a avut în 2022 cea mai mică alocare bugetară pentru cercetare și dezvoltare din UE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next