Companii responsabile față de mediu și oameni

Clienții Nespresso din UK vor putea returna gratuit capsulele de cafea folosite, pentru reciclare, prin intermediul Poștei

Nespresso UK a anunțat un parteneriat cu Royal Mail, principalul furnizor de servicii poștale și de livrare din Regatul Unit, care cu siguranță va impulsiona reciclarea capsulelor de cafea în comunitate.

Băutorii de cafea Nespresso au acum două noi opțiuni pentru a-și recicla capsulele de cafea folosite: aceștia pot programa o colectare gratuită la domiciliu folosind serviciul de returnare al Royal Mail sau pot depune capsulele la oricare dintre cele peste 14.000 de puncte de colectare Royal Mail din UK, inclusiv la punctele de asistență pentru clienți Royal Mail și la oficiile poștale.

Cercetările comandate de Nespresso pentru a marca Săptămâna Reciclării demonstrează cât de important este ca reciclarea să fie simplă și convenabilă: în ciuda faptului că 91% dintre britanici declară că reciclează adesea, mulți dintre ei au spus că reciclarea li se pare confuză (42%) și dificilă (32%). Cercetarea a fost realizată de One Poll între 4 și 6 octombrie 2023, cu 2.000 de respondenți adulți.

Parteneriatul va spori astfel accesul la nivel național la metode de reciclare simple și eficiente pentru capsulele Nespresso. În plus, puțin peste jumătate din traseele Royal Mail sunt făcute integral sau parțial pe jos, ceea ce contribuie la menținerea emisiilor la un nivel scăzut în comparație cu alți transportatori.

„Parteneriatul oficial al Nespresso cu Royal Mail aduce reciclarea în inima comunității, indiferent de locul în care locuiți în Marea Britanie.” a declarat Anna Lundstrom, CEO, Nespresso UK & ROI. „Royal Mail nu este doar o instituție britanică emblematică, ci și recunoscută ca având cele mai mici emisii per colet, deoarece poștașii lor cu picioarele pe stradă fac până la un miliard de pași pe zi. Reciclarea trebuie să fie convenabilă, simplă și sustenabilă – iar parteneriatul nostru cu Royal Mail este esențial pentru realizarea acestei viziuni.” a mai spus Lundstrom.   

Un pionier al reciclării capsulelor de cafea, Nespresso este, de asemenea, cofondatorul serviciului non-profit de reciclare a capsulelor de cafea Podback. Clienții Nespresso din Marea Britanie pot utiliza în continuare acest serviciu și pot lăsa în continuare capsulele folosite la orice Nespresso Boutique.

Capsulele Nespresso sunt fabricate din aluminiu reciclat în proporție de 80%, care este reciclabil la infinit. Aluminiul reciclat este transformat în produse noi, cum ar fi cutii de băutură și componente auto.

De asemenea, zațul de cafea uzat este folosit pentru a crea un ameliorator de sol, utilizat în fermele de cereale din East Yorkshire, și energie regenerabilă pentru alimentarea locuințelor din Marea Britanie.

Accesează comunicatul oficial Nespresso

Share this article
Prev Post

CE propune în premieră măsuri de reducere a poluării cu microplastice provocate de peletele de plastic

Next Post

Sărbătoarea Gustului, cu Fundația Auchan. 170.000 de elevi vor învăța principiile unei alimentații sănătoase și ale unei atitudini eco-responsabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next