Condițiile meteorologice extreme provoacă Germaniei pagube anuale de peste 6,5 mld. euro

Căldura extremă, seceta şi inundaţiile generate de schimbările climatice au provocat Germaniei, în medie, pagube anuale de cel puțin 6,6 miliarde de euro în ultimele două decenii, potrivit raportului realizat de compania de cercetare economică Prognos, la solicitarea Ministerului Economiei, transmite Reuters.

Numai în 2018 și în 2019, sectorul agricol şi cel forestier al Germaniei au suferit pagube de 25,6 miliarde de euro din cauza valurilor de căldură şi a secetei, pe lângă pagubele de 9 miliarde de euro cauzate de productivitatea mai redusă a angajaţilor din comerţ şi industrie.

Cifrele sunt alarmant de mari, a declarat ministrul mediului, Steffi Lemke. Va trebui să investim mai mult în măsuri de adaptare la schimbările climatice, pentru a ne proteja mai bine populația” a spus el.

Cu obiectivul de a deveni neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2045, Germania a accelerat eforturile de protejare a climei, adoptând reforme extinse în sectorul energetic, al construcțiilor, în transporturi şi agricultură.

Foto credit: Reuters

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Kaufland și-a redus amprenta de carbon cu peste 3.500 de tone prin reutilizarea lăzilor pliabile EPS

Next Post

Studiu Herbalife Nutrition: 4 din 5 consumatori din Asia-Pacific resimt efectele schimbărilor climatice și recunosc necesitatea deciziilor nutriționale sustenabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next