Companii responsabile față de mediu și oameni

Containerele de un roz electrizant pentru deșeuri electrice au crescut spectaculos rata de colectare în Anglia

O soluție simplă de colectare a deșeurilor electrice și electronice implementată de autoritățile locale britanice din Cambridge și comitatul Cambridgeshire a dus la colectarea a de 9 ori mai multe astfel de deșeuri.

Pentru a reduce cantitatea de articole electrice aruncate în pubelele negre de gunoi menajer, autoritățile britanice nu au făcut nimic altceva decât să schimbe culoarea containerelor de deșeuri DEEE într-un roz electrizant care ia ochii.

Instalate anul trecut, noile containere sunt potrivite pentru colectarea mai tuturor echipamentelor electrice de mici dimensiuni care funcționează cu baterii sau curent – telefoane, jucării, fierbătoare de apă, feonuri etc.

Potrivit estimărilor, scrie publicația Circular, gospodăriile din Cambridgeshire aruncă în medie 4 kg de articole electrice în coșurile lor de gunoi în fiecare an, ceea ce înseamnă aproximativ 500 de tone de deșeuri electronice care ar fi putut fi reciclate.

În ultimul an, potrivit Consiliului local Cambridge, au fost colectate peste 49 de tone de aparate electrice mici, de la prăjitoare de pâine la telefoane, cu 44 de tone mai mult decât în anul precedent.

Sursa foto: Circular

Share this article
Prev Post

10 orașe europene, printre care și Cluj-Napoca, au primit eticheta misiunii UE pentru planurile de a deveni neutre climatic până în 2030

Next Post

Impactul și proiectele de mediu Auchan România în 2022 (Raport de sustenabilitate)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next