Companii responsabile față de mediu și oameni

După cea mai călduroasă lună din istorie, trebuie să facem mai mult

Schimbări Climatice ECSR
Schimbări Climatice ECSR

Planeta noastră se încălzește tot mai mult. Mult mai fierbinte. Pământul se confruntă cu temperaturi nemaiîntâlnite în ultimii 125.000 de ani, iar impactul este clar: incendii de vegetație din Mediterana până în Canada, care au eliberat un număr impresionant de 1 miliard de tone de emisii de CO2. Iar vremea noastră devine mai violentă.

Pakistanul încă își revine după inundațiile devastatoare de anul trecut, care au făcut mii de victime și au avariat sau distrus 2,2 milioane de locuințe. Numai Europa a suferit un număr estimat de peste 60.000 de decese cauzate de căldură în 2022.

Citește și: 1% din consumul total de energie de pe Pământ este generat de reclamele online personalizate

Întreaga comunitate internațională trebuie să se unească și să se angajeze să ia măsuri corective. Grupul G20 produce 85 % din producția economică mondială și 80 % din emisiile de CO2, ceea ce le plasează ferm la conducerea răspunsului colectiv la schimbările climatice. Fără conducerea colectivă a G20, lumea va rămâne ostatica inacțiunii în domeniul climei. Cu puțin peste 100 de zile până la reuniunea COP28 din acest an, care va avea loc în EAU, trebuie făcut un pas înainte în asumarea angajamentelor necesare.

Citește și: India reduce rata emisiilor cu o treime în 14 ani, fiind astfel pe cale să atingă obiectivul ONU

În câteva săptămâni, prima evaluare globală – un proces prin care țările și părțile interesate vor vedea în ce măsură fac progrese colective în vederea îndeplinirii obiectivelor Acordului de la Paris privind schimbările climatice – va fi o lectură dezastruoasă. Nu avem nevoie de un raport care să ne spună că suntem departe de a fi pe drumul cel bun.

Sursa: Time

Share this article
Prev Post

1% din consumul total de energie de pe Pământ este generat de reclamele online personalizate

Next Post

Emisiile de gaze cu efect de seră din UE au scăzut cu 3% în primul trimestru din 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next