Companii responsabile față de mediu și oameni

Energie pentru meseria mea. ENGIE a lansat înscrierile în programul companiei de învățământ profesional dual

45 de elevi absolvenți ai claselor a VIII-a se pot înscrie în noua ediție a programului de învățământ profesional dual „Energie pentru meseria mea”, organizat de ENGIE Romania în parteneriat cu Liceul “Matei Basarab” din Craiova și Colegiul Tehnic “Mihai Bravu” din București.

Elevii celor două licee au șansa de a se pregăti, pe parcursul a trei ani, pentru meseria de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, alături de angajații grupului de companii ale ENGIE.

Înscrierile au loc în perioada 1 – 5 iulie, pe pagina dedicată programului Învățământ profesional dual – ENGIE.

Elevii care se înscriu în program beneficiază de burse și beneficii lunare de până la 1.750 de lei. În plus, masa de prânz este asigurată pe toată durata cursurilor practice.

Programul îmbină educația teoretică cu cea practică. Sub îndrumarea mentorilor cu experiență, elevii sunt ajutați să acumuleze toate cunoștințele necesare obținerii calificării de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze. La finalul programului, absolvenții se pot angaja în cadrul uneia dintre filialele companiei, Distrigaz Sud Rețele și ENGIE Servicii.

Programul „Energie pentru meseria mea” a fost lansat în 2018, pregătind până în prezent 265 elevi din București, Brașov, Galați, Constanța și Ploiești să obțină calificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaz.

Primele două generații de elevi au obținut deja certificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, 114 din cei 115 absolvenți angajându-se în cadrul celor două filiale, Distrigaz Sud Rețele și ENGIE Servicii.

ENGIE Romania a investit pe parcursul celor 5 ani de derulare a proiectului de învățământ dual aprox. 11.000.000 de lei pentru calificarea elevilor.

Share this article
Prev Post

Peste 350 de elevi bucureșteni au participat la prima ediție a proiectului educațional „ReciCLARea e totul!” lansat de Nestlé

Next Post

Agricultura ecologică în UE: 16,9 milioane de hectare în 2022. În România, ponderea agriculturii ecologice a fost de 5%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next