Companii responsabile față de mediu și oameni

Eurostar vrea să-și alimenteze trenurile cu energie 100% regenerabilă până în 2030

Eurostar, rețeaua feroviară de mare viteză care leagă Franța, Belgia, Țările de Jos, Germania și Regatul Unit, și-a anunțat, ca parte a strategiei sale de sustenabilitate, angajamentul de a-și alimenta trenurile cu energie 100% regenerabilă până în 2030.  

„(…) Eurostar dorește să își folosească marca și angajamentul pentru a accelera schimbarea în întregul sector”, a declarat Gwendoline Cazenave, CEO al Eurostar.

Eurostar s-a alăturat recent alianței RE100, care include companii angajate în aprovizionarea cu energie 100% din surse regenerabile. „Suntem mândri că suntem prima companie feroviară care s-a alăturat [alianței]”, a precizat Gwendoline Cazenave. „În prezent, sectorul transporturilor este responsabil pentru 25% din emisiile europene de gaze cu efect de seră, ceea ce face ca transportul feroviar de mare viteză durabil să fie o soluție cheie pentru un sfert din problema climatică a Europei”.

„Suntem încântați să urăm bun venit Eurostar în RE100, prima companie feroviară care ni se alătură. Eurostar dă un exemplu la nivel mondial și este lider în ceea ce privește alimentarea rețelelor noastre feroviare cu energie regenerabilă. Eurostar are acum posibilitatea de a se baza pe o rețea globală de peste 400 de companii (…). Încurajăm și alte întreprinderi din sectorul feroviar să urmeze exemplul Eurostar și să se angajeze să utilizeze 100% energie electrică din surse regenerabile.” a declarat Ollie Wilson, director RE100, Climate Group.

În prezent, în Țările de Jos, trenurile Eurostar circulă din 2017 cu energie 100% eoliană, iar în Marea Britanie aceast procent a ajuns la 40%. În Belgia, Eurostar a semnat, în februarie 2024, un memorandum de înțelegere cu Infrabel pentru testarea unor proiecte solare inedite pentru alimentarea trenurilor.

În 2023, Eurostar a transportat 18,6 milioane de pasageri, ambiția companiei fiind de a transporta 30 de milioane de pasageri pe an până în 2030 și de a deveni coloana vertebrală a călătoriilor durabile în Europa.

Raportul de sustenabilitate Eurostar pentru 2023 poate fi accesat AICI.

Sursa foto: Eurostar

Share this article
Prev Post

Apar nume noi de companii aeriene prinse din zbor de UE pentru potențiale practici de greenwashing

Next Post

Reptiland organizează în București ateliere de teraristică pentru copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next