Companii responsabile față de mediu și oameni

Every Can Counts celebrează Ziua Mondială a Mediului 2023 printr-o nouă ediție a campaniei International Recycling Tour

Inițiativa de reciclare Every Can Counts se va desfășura între 3-5 iunie în 16 țări și 18 locații din Austria, Belgia, Brazilia, Republica Cehă, Franța, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Muntenegru, Țările de Jos, Polonia, România, Serbia, Spania și Regatul Unit. De la metropole pline de viață până la parcuri urbane, de la plaje vibrante la festivaluri celebre, ambasadorii dedicați ai turului vor promova mesajul: „Dozele de băutură se reciclează la nesfârșit” și vor încuraja oamenii să se implice mai mult pentru a contribui la o economie cu adevărat circulară.

„Reunindu-ne pentru a sărbători Ziua Mondială a Mediului și a arăta potențialul nesfârșit al reciclării aluminiului, ne propunem să inspirăm schimbarea comportamentului și să ajutăm la reciclarea 100% a dozelor în Europa și nu numai. De aceea îi invităm pe toți, consumatori, autorități locale, branduri și organizatori de evenimente, să ne  unim  forțele și să găsim modalități mai bune de reciclare, fie că ne deplasăm, fie că ne distram.” spune David Van Heuverswyn, Director Every Can Counts Europe.

În România, International Recycling Tour se va desfășura în zilele de 3 și 4 iunie în orașele București și Iași, unde oamenii vor fi invitați la o serie de acțiuni care să îi încurajeze să recicleze dozele de băutură oriunde s-ar afla, prin acțiuni de ecologizare în parcuri, în zonele de food din centrele comerciale precum și în alte spații publice.

La București, voluntarii vor fi prezenți în zona pietonală Calea Victoriei și Parcul Tineretului, iar la Iași, publicul este invitat să ia parte la acțiuni de colectare organizate sâmbătă, 3 iunie 2023, ora 15:00, în zonele Palas Iași Mall, Parcul Copou și Palatul Culturii. Acțiunea este sprijinită de Palas Iași Mall, Facultatea de Matematică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, ASMI – Asociația Studenților Matematicieni din Iași și de LS ETH – Liga Studenților Electrotehniști.

„Alături de partenerii noștri vom arăta oamenilor că gestul atât de firesc de a pune o doză din aluminiu folosită în containerul potrivit reprezintă normalitatea care ne va ajuta să trăim într-un mediu curat, fără surse de poluare si plăcut privirii. Totodată, acest eveniment își dorește să atragă un număr cât mai mare de oameni, care la rândul lor pot deveni ambasadori ai reciclării și transmite mai departe mesajul nostru.” spune Adina Magsi, Country Manager Every Can Counts România.

Website Every Can Counts România

Share this article
Prev Post

Whirlpool Corporation, recunoscută de USA Today ca unul dintre liderii climatici ai Americii în 2023

Next Post

Parteneriat Envision Racing – Cartoon Network EMEA pentru stimularea copiilor de a deveni campioni ai climei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next