Companii responsabile față de mediu și oameni

Every Can Counts prezintă o nouă ediție International Recycling Tour dedicată Zilei Mondiale a Mediului

Angajat să promoveze un viitor mai sustenabil și să încurajeze schimbarea pozitivă a atitudinilor și comportamentelor față de reciclarea dozelor de băutură, Every Can Counts, program dedicat reciclării anunță cea de a patra ediție a International Recycling Tour.

Aceasta va avea loc concomitent în România și alte 15 orașe din Europa, Brazilia și Emiratele Arabe Unite. Noutatea aceste ediții este dată de instalațiile de artă PixelCan, care aduc în atenția publicului animale pe cale de dispariție, atrăgând atenția asupra necesității acțiunilor de mediu într-o zi cu semnificație globală – Ziua Mondială a Mediului.

Campania dinamică de conștientizare își propune să evidențieze importanța reciclării dozelor de băutură în economisirea resurselor valoroase și atenuarea schimbărilor climatice. Prin reciclarea aluminiului, putem economisi 95% din energia necesară pentru a produce o nouă doză din materii prime.

Programată să înceapă pe 5 iunie și cu activități care acoperă weekendul viitor, această campanie va avea loc în 16 orașe: Belgia, Brazilia, Republica Cehă, Franța, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Muntenegru, Țările de Jos, Polonia, România, Serbia, Spania, Emiratele Arabe Unite și Regatul Unit.

Ambasadori dedicați reciclării, care preiau misiunea programului de a promova reciclarea dozelor de băutură consumate în afara casei, își vor lua in spate rucsacii și se vor deplasa prin orașe pline de viață, parcuri urbane, plaje populare și festivaluri, invitând oamenii să-și recicleze dozele goale din mers.

În acord cu tema Zilei Mondiale a Mediului din acest an, care încurajează pe toată lumea să devină #GenerationRestoration, International Recycling Tour 2024 prezintă și o declarație vizuală îndrăzneață prin instalațiile sale PixelCan.

În România, International Recycling Tour 2024 va fi marcat în data de 5 iunie, la Promenada Mall din București, unde publicul este invitat să ia parte la realizarea instalației PixelCan, prin care 1300 de doze din aluminiu vor fi integrate în instalația PixelCan pentru realizarea instalației Monkey.

Creată din 1300 de doze de băuturi din aluminiu, această lucrare de artă evidențiază unul dintre cele patru animale emblematice – urs polar, tigru, țestoasă de mare și cimpanzeu, care sunt amenințate sau vulnerabile din cauza degradării ecosistemului cauzată de activitățile umane. Fiecare oraș participant la International Recycling Tour va expune unul dintre aceste animale cu risc, încurajând oamenii să se alăture mișcării globale de restaurare și să-și împărtășească fotografiile pe rețelele sociale.

În România, instalația artistică PixelCan va fi completată de o serie de alte activități dedicate conștientizării privind acțiunile de mediu și reciclarea dozelor: expoziție cu tablouri și instalații realizate din doze de aluminiu; ochelari VR care vor aduce audiența mai aproape de experiența reciclării, urmârind o serie de materiale video; puzzle interactiv cu mesaje cheie despre reciclarea dozelor din aluminiu.

Înființată în 2009 în Marea Britanie, inițiativa Every Can Counts este programul principal de promovare a reciclarii dozelor de băutură pe tot globul. Acesta își propune să inspire, să încurajeze și să împuternicească consumatorii să facă diferența reciclându-și dozele de băutură oriunde s-ar afla – acasă, la birou sau oriunde în deplasare, de la parcuri, festivaluri și evenimente sportive până la școli și universități.

Astăzi, inițiativa este prezentă în 18 țări europene, Brazilia, U.A.E. și S.U.A. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul Every Can Counts și pe canalele de social media, urmărind hashtag-ul #IRT2024.

Share this article
Prev Post

Schimbările climatice au generat 26 de zile suplimentare de căldură extremă în ultimul an (raport)

Next Post

ADAMA publică Raportul ESG 2023, un an de referință în călătoria spre sustenabilitate a companiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next