Companii responsabile față de mediu și oameni

Fotografii hipnotizante la ediția 2022 a competiției internaționale The Nature Conservancy. Șopârla cu gâtul-evantai dintr-un parc eolian, locul I la categoria „Schimbări climatice”

Un fulger ceresc „înfipt” într-un vulcan din Indonezia, o ciupercă luminoasă din altă lume în Australia, o pereche de lei care se plimbă romantic în savana kenyană, o șopârlă cu gât în formă de evantai (Sarada superba) în mijlocul unui parc eolian din India – sunt câteva dintre instantaneele care-ți taie răsuflarea, câștigătoare la ediția din acest an a concursului de fotografie organizat de The Nature Conservancy.

Peste 100.000 de participanți din 196 de țări s-au înscris în concurs, la una dintre cele 6 categorii: oameni și natură, peisaj, apă, viață sălbatică, climă și plante și ciuperci. Fotografiile câștigătoare au fost selectate de un juriu format printre alții din renumitul fotograf de mediu Ami Vitale și Coyote Peterson, gazda emisiunii Brave Wilderness, de pe YouTube.

Din cele peste 100.000 de înscrieri, fotografia de pe locul I (Marele Premiu) surprinde o imagine din dronă a unei autostrăzi singuratice din Tibet, mărginită de o parte și de alta de râpe care se ramifică asemeni unui copac. Fotografia a fost realizată de fotograful Li Ping din China, care a dormit peste noapte într-o parcare de pe marginea drumului pentru a obține această fotografie impresionantă la prima oră a dimineții.

Șopârla cu gâtul evantai surprinsă în parcul eolian a câștigat, de asemenea, locul I, la categoria „Schimbări climatice”. Cercetătorii cred că parcurile eoliene au creat un mediu cu puțini prădători pentru șopârlă, ceea ce a provocat schimbări în comportamentul și morfologia acesteia. Fotografia a fost realizată de Sandesh Kadur din India.

Iată câteva dintre fotografiile câștigătoare ale concursului:

Toate fotografiile câștigătoare

Share this article
Prev Post

Ioan Bejan, Genesis Property: Lupta împotriva schimbărilor climatice schimbă radical piața imobiliară. Clădirile viitorului trebuie să se transforme pentru a deveni cu adevărat sustenabile

Next Post

Kaufland și Ultragreens au lansat prima unitate de agricultură verticală, sustenabilă, din România, lângă Ploiești. Producția greenhub-ului etajat va fi distribuită integral în rețeaua de hypermarket-uri Kaufland

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next