Gebrüder Weiss sprijină expediția climatică „Proiectul Groenlanda”

Compania globală de servicii complete de logistică Gebrüder Weiss s-a alăturat inițiativei de cercetare „Proiectul Groenlanda” prin care o echipă internațională de cercetători va măsura, în cadrul unei misiuni speciale, grosimea calotei glaciale la intervale cheie, sperând să obțină noi perspective despre topirea ghețarilor.

Groenlanda a fost centrul cercetării climatice mulți ani deoarece, fiind una dintre cele mai mari regiuni înghețate din lume, insula este sensibilă la schimbările temperaturilor.

„Fiind unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii logistice din lume, considerăm că este, de asemenea, datoria noastră să sprijinim anumite inițiative de cercetare, cum ar fi Proiectul Groenlanda. Scopul expediției este de a obține informații despre schimbările climatice care ne vor ajuta să luăm decizii inteligente pentru viitorul nostru,” a declarat Wolfram Senger-Weiss, CEO al Gebrüder Weiss (foto).

Echipa de cercetare și-a propus să traverseze Groenlanda urmând aproximativ paralela 70 nord, care leagă satul Kangerlussuaq, de pe coasta de vest, cu orașul Isortoq, de pe coasta de est. Densitatea calotei de gheață va fi măsurată la intervale regulate pentru a obține valori ce vor fi comparate cu cele anterioare efectuate pe acest traseu. Echipa de proiect va parcurge un total de 600 de kilometri (373 mile) pe schiuri, fiecare având o sanie în remorcare.

„Întrucât cercetările noastre se concentrează în esență pe climă și topirea ghețarilor, considerăm că este important ca acestea să fie cât mai neutre posibil din punct de vedere climatic. Efectuarea unei expediții pe jos în acest ecosistem fragil permite măsurătorilor să fie luate într-un mod mult mai ecologic decât ar fi posibil cu elicopterul și cu un grad mai mare de precizie decât ar fi posibil prin satelit”, a spus Niklas Marc Heinecke, fotograf și co-fondator al Proiectului Groenlanda. „Ne putem baza pe echipamente de încredere în acest mediu neospitalier datorită sprijinului  Gebrüder Weiss”, a mai adăugat el.

Gebrüder Weiss își va folosi canalele de socializare în lunile următoare pentru a oferi actualizări continue despre proiect, de la imagini impresionante din Groenlanda, până la descoperiri interesante ale cercetărilor.

Gebrüder Weiss Holding AG cu sediul în Lauterach (Austria) aniversează 30 de ani de activitate în România și se bazează astăzi pe o infrastructură națională de hub-uri logistice situate în București, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău, Brașov, Constanța și Craiova. Filiala din Sibiu a fost extinsă în 2022, iar în 2023 a început construcția celui de al doilea hub logistic de lângă București. Compania oferă clienților săi soluții de logistică inteligente și servicii flexibile de distribuție prin transport rutier, feroviar, aerian și maritim.

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Climeworks deschide în Islanda cea mai mare instalație din lume pentru extragerea de CO2 din aer

Next Post

ECOTIC: 52% dintre români consideră important să predea spre reciclare deșeurile de electrice mici și de baterii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next