Companii responsabile față de mediu și oameni

Germania oprește programul de subvenționare a stațiilor domestice alimentate cu energie solară de încărcare a vehiculelor electrice

Banca germană de stat KfW a declarat miercuri că a oprit un nou program de subvenții pentru încărcarea vehiculelor electrice cu energie solară la domiciliu la o zi după lansarea sa, deoarece fondurile au fost epuizate imediat din cauza cererii ridicate, scrie Reuters.

Cu un buget de 300 de milioane de euro (317,01 milioane de dolari) de la Ministerul Transporturilor pentru acest an, programul oferă o subvenție de până la 10.200 de euro pentru proprietarii de locuințe cu mașini electrice pentru instalarea unui sistem fotovoltaic cu stocare de energie și a unei stații de încărcare.

Programul are ca scop stimularea trecerii la mașinile electrice și reducerea nevoii de stații de încărcare publice.

Cele aproximativ 33.000 de cereri depuse în termen de 24 de ore de la lansarea sa au dus la epuizarea fondurilor alocate, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al băncii KfW.

Ministerul Transporturilor a alocat aproximativ 500 de milioane de euro pentru acest program, dar 200 de milioane de euro au fost rezervate pentru anul viitor, conform principiului „primul venit, primul servit”.

Share this article
Prev Post

Noile ambalaje ale ciocolatei Cadbury au coduri QR cu mesaje de reciclare și sustenabilitate

Next Post

30 de milioane de euro prin PNRR pentru înființarea de păduri urbane. Start apel de proiecte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next