Companii responsabile față de mediu și oameni

Germania se opune planului UE de a interzice din 2035 vânzările de mașini noi pe combustibil

Guvernul Germaniei refuză să accepte propunerea legislativă a Comisiei Europene de a interzice efectiv vânzarea de mașini noi cu motoare termice începând din 2035. Invitat la un eveniment organizat de Federația Industriilor Germane (BDI), ministrul de Finanțe, Christian Lindner, a spus că vor exista în continuare oportunități pentru motoarele cu ardere internă, confirmând apoi că guvernul german nu va fi de acord cu această legislație europeană, potrivit Euronews.

Prin accelerarea trecerii la vehicule electrice cu emisii zero, UE își propune să atace problema emisiilor provocate de sectorul transporturilor, care reprezintă un sfert din totalul emisiilor din UE, și asta în contextul planului  de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% comparativ cu nivelurile din 1990 și de a reduce la zero emisiile nete de gaze cu efect de seră (GES) (neutralitate climatică) până în 2050.

Producători auto, precum Volkswagen, și-au anunțat deja intenția de a opri vânzarea de mașini cu motoare termice în Europa până în 2035, dar unele grupuri din industrie se opun interzicerii vechilor tehnologii, invocând faptul că obiectivele UE pot fi atinse numai dacă factorii de decizie politică susțin o lansare masivă a infrastructurii de încărcare electrică.

Share this article
Prev Post

Japonia recompensează consumatorii pentru alegerile ecologice

Next Post

Emisiile de CO2 din consumul de energie au crescut cu peste 6% în 2021. România, printre țările cu emisii peste media europeană 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next