Google a lansat noi soluții care folosesc inteligența artificială pentru a contribui la decarbonarea sectoarelor transporturilor și energiei. Totodată, a creat un sistem de prognoză bazat pe AI pentru inundații, incendii și valuri de căldură.
Printre noile soluții, se numără, de asemenea, extinderea proiectului Green Light la 12 noi orașe, care îmbunătățește fluxul vehiculelor în trafic, reducând emisiile, rute ecologice cu opțiuni de selecție în Google Maps, precum și rezultate îmbunătățite ale căutării pe Internet de vehicule electrice, cu informații comparative de preț și de autonomie a bateriei, precum și funcții pentru a descoperi noi modele.
În efortul de a reduce emisiile din sectorul energetic, Google și-a actualizat funcțiile de căutare pentru a le permite consumatorilor să se informeze mai ușor despre opțiunile de încălzire și răcire a locuințelor.
În plus, compania a integrat o nouă actualizare în Google Earth care permite proiectanților să optimizeze proiectele solare pentru clădirile noi și existente. Iar pentru a combate dezastrele climatice, gigantul tehnologic a lansat instrumente precum Flood Hub, Cool Roofs și instrumente de monitorizare a incendiilor pentru a permite guvernelor și comunităților să se pregătească pentru dezastrele naturale din ce în ce mai frecvente.
Din 2018, Google Research lucrează la dezvoltarea platformei Flood Hub, care folosește inteligența artificială avansată și analiza geospațială pentru a oferi informații în timp real despre inundații. La începutul acestui an, Google a extins Flood Hub la 80 de țări, oferind prognoze săptămânale pentru 460 de milioane de persoane din Africa, regiunea Asia-Pacific, Europa și America Centrală și de Sud.
Flood Hub va include acum și SUA și Canada, acoperind peste 800 de localități situate de-a lungul fluviilor, cu 12 milioane de locuitori.
Pentru a limita impactul incendiilor de vegetație, Google Wildfire tracker utilizează inteligența artificială și imaginile din satelit pentru a cartografia incendiile mari aproape în timp real, cu actualizări la fiecare 15 minute. Instrumentul de monitorizare este disponibil pe Google Search și Google Maps în zone predispuse la incendii din SUA, Canada, Mexic și Australia, iar Google lucrează pentru extinderea acoperirii.
În încercarea de a ajuta orașele să reacționeze la căldura extremă și a valurilor de căldură, Google își extinde instrumentul Tree Canopy la peste 2.000 de orașe din întreaga lume, permițându-le să înțeleagă unde să planteze mai mulți copaci pentru a reduce efectul de insulă de căldură, folosind inteligența artificială și imaginile aeriene.
Citește mai mult despre câteva dintre soluțiile new tech ale Google dedicate sustenabilității