Green Group se alătură Zilei Mondiale pentru Combaterea Deșertificării, o inițiativă a Organizației Națiunilor Unite, sărbătorită pe tot globul în data de 17 iunie, cu un proiect aliniat tematicii propuse pentru anul acesta, a regenerării naturii și pâmântului și încurajării apropierii oamenilor de natură. Astfel, Green Group va transforma un teren din apropierea zonei industriale a orașului într-un parc, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău, ca acțiune în cadrul proiectului „Buzău Circular”.
„Consumul industrial a dus la defrișări masive, practici agricole nesustenabile și la un nivel critic al poluării, aceste lucruri fiind legate între ele, cauzând degradarea terenurilor și solurilor. De 19 ani reciclăm cantități importante de deșeuri, luptând astfel împotriva depozitării la gropile de gunoi, una dintre principalele surse de poluare în orașe. În fiecare zi, reciclăm o cantitate de plastic care, abandonată în natură, ar putea acoperi peste 9 hectare. Astfel, vom crea oportunități pentru regenerarea ecosistemelor naturale din orașul Buzău, prima inițiativă fiind amenajarea unui parc, unde oamenii să se poată bucura de un colț de natură. Oriunde vom crea o oaza verde, vom mai câștiga o bătălie în lupta cu deșertificarea”, a declarat Constantin Damov, Presedintele Green Group.
„Buzău Circular” este concretizarea unui parteneriat între grupul de reciclare Green Group și Primăria Municipiului Buzău, ce își propune să vină cu soluții pentru dezvoltarea orașului în spiritul economiei circulare, al regenerării resurselor și naturii. Sub umbrela proiectului, în perioada următoare, Green Group va mai anunța o serie de inițiative sustenabile pentru orașul Buzău.
Despre Green Group
Cu investiții în valoare de 170 milioane EUR și cu o capacitate instalată de reciclare și producție de peste 460.000 tone anual, Green Group are o contribuție importantă în recuperarea materialelor valoroase provenite din deșeuri. Din familia Green Group fac parte: Green WEEE (lider de piaţă în tratarea şi reciclarea DEEE-urilor), Green Tech (cel mai mare procesator european pentru deşeuri PET), Green Fiber International (lider european in producţia de fibră sintetică), Green Glass Recycling (cea mai mare fabrică de procesare a deşeurilor de sticlă), Eltex Recycling (furnizor integrat de servicii de management al deşeurilor), cât și Green Resources Management (implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorilor pentru deșeurile de ambalaje).