Companii responsabile față de mediu și oameni

GreenPoint Management, premiată al 2-lea an la rând pentru sustenabilitate

GreenPoint Management, prima companie din domeniul implementării obligațiilor privind răspunderea extinsă a producătorului (OIREP) care prezintă anual un raport de sustenabilitate, în mod voluntar, a fost recunoscută și anul acesta drept una dintre cele mai sustenabile companii din România. Organizația a primit Silver Recognition în cadrul Romania CST Index 2021, cel mai important studiu privind sustenabilitatea corporativă din România, realizat de agenția independentă de consultanță The Azores. Distincția este acordată în urma analizării informaţiilor non-financiare despre guvernanţa sustenabilităţii, impactul economic, de mediu şi social.

„Este o mare bucurie să confirmăm din nou, după distincția primită anul trecut, faptul că ramânem o companie nu doar performantă, ci și implicată în mod direct și constant la schimbarea în bine din România. Căutăm să inovăm din dorința de a găsi cele mai eficiente soluții pentru noi, pentru parteneri și pentru comunitate și investim constant în tehnologie și oameni, în pofida crizei pandemice care a afectat întreg eco-sistemul. Această distincție ne onorează și ne motivează să continuăm în același ritm pentru a susține accelerarea economiei circulare și întregul sistem de recuperare a resurselor, acționând pentru mediu și pentru sănătatea oamenilor”, a declarat Irina Ionescu, Director General GreenPoint Management.

„Felicit echipa Greenpoint pentru elaborarea unui raport de sustenabilitate în conformitate cu standardul internațional Global Reporting Initiative și pentru rezultatul obținut în România Corporate Sustainabiliy & Transparency Index! Este o companie care nu are obligativitatea legală de a raporta și pentru care acest exercițiu înseamnă alocarea unor resurse considerabile.  Mă bucur de fiecare dată când pot să îi ofer ca exemplu pentru a încuraja și alte companii medii și mijlocii să urmeze procesul raportării sustenabilității.” a declarat Alina Liciu, The Azores Sustainability & CSR Services.

GreenPoint Management a înregistat creșteri atât în ceea ce privește numărul de clienți în portofoliu, cât și cantitățile preluate pentru atingerea țintelor de reciclare și valorificare, păstrându-și poziţia de lider de piaţǎ naţional în domeniul managementului deşeurilor şi în 2020. Greenpoint Management a contribuit la gestionarea corectǎ a peste 254.000 de tone de deșeuri de ambalaj în 2020, potrivit informaţiilor prezentate în cel de al 3-lea Raport de Sustenabilitate al companiei.

GreenPoint Management a continuat implementarea de noi proiecte care încurajează educația și colectarea separată a deșeurilor, anul trecut implicandu-se activ în 13 campanii de promovare în domeniul reciclării sau revalorificării deșeurilor de ambalaje.

Raportul de Sustenabilitate al GreenPoint Management publicat recent, aferent anului 2020 este realizat după standardele internaționale GRI, iar GreenPoint Management publică din propria inițiativă un astfel de raport, fără a avea o obligație legală în acest sens. GreenPoint Management este prima și singura companie din domeniul său de activitate care este inclusă printre cele mai sustenabile companii la Romania CSR Index 2020 și CST Index 2021.

Despre GreenPoint Management

GreenPoint Management este o companie care implementează obligativitatea răspunderii extinse a producătorilor (OIREP). Licențiată de Ministerul Mediului, organizația preia obligațiile privind gestionarea ambalajelor introduse pe piața națională și atinge  țintele de reciclare/valorificare pentru clienți.  Portofoliul companiei include firme de renume din domenii de activitate precum retail, FMCG, distribuție, producție, sănătate. GreenPoint Management este certificată internațional pentru standardele de management ISO de către Lloyd’s of London.

Share this article
Prev Post

REHAU România și Plantăm fapte bune în România au plantat peste 7.000 de puieți în Județul Timiș

Next Post

Wienerberger continuă acțiunile de plantare pentru un viitor curat 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next