Companii responsabile față de mediu și oameni

Greta Thunberg: COP27, o oportunitate pentru “dezinformarea ecologică, minciună și înșelătorie”

Activista de mediu Greta Thunberg a criticat duminică summitul ONU privind clima de luna viitoare, din Egipt, pentru că „se desfășoară într-un paradis turistic al unei țări care încalcă multe drepturi fundamentale ale omului”, informează Reuters.

Luând cuvântul la Festivalul de literatură de la Londra, la Southbank Centre, unde își promova noua sa carte, “The Climate Book”, Thunberg, în vârstă de 19 ani, a catalogat summitul climatic cunoscut sub numele de COP27 ca fiind o oportunitate pentru „oamenii aflați la putere… de a [folosi] dezinformarea ecologică, minciuna și înșelătoria”. În timpul evenimentului de duminică, ea a denunțat “criza sustenabilității” ca fiind o criză a informațiilor care nu sunt cunoscute.

Deși Thunberg a participat anul trecut la protestele de la Glasgow pentru COP26, ea a declarat că nu va participa la COP27, programat să se desfășoare între 6 și 18 noiembrie în stațiunea Sharm El Sheikh.

„Spațiul pentru societatea civilă va fi extrem de limitat”, a spus ea. „ Este important să lăsăm spațiu pentru cei care trebuie să fie acolo. Va fi dificil pentru activiști să își facă vocea auzită”.

Demonstrațiile publice sunt efectiv interzise în Egipt, iar restricțiile privind acreditarea activiștilor au fost un punct de dispută la summiturile anterioare ale ONU privind clima.

Cartea “The Climate Book” include articole explicative din partea a peste 100 de experți în domeniul mediului, printre care renumiții climatologi Katharine Hayhoe și Michael Mann, precum și autori precum Margaret Atwood.

„Am vrut ca ea să fie educativă, ceea ce este puțin ironic din moment ce ceea ce mă preocupă pe mine sunt grevele școlare”, a spus ea.

Thunberg a devenit cunoscută în 2018, la vârsta de 15 ani, prin organizarea de greve școlare în Suedia natală, devenind imaginea mișcării pentru climă a tinerilor activiști.

Share this article
Prev Post

Campania de mediu P&G „O Românie curată începe de acasă” în 2022

Next Post

LG susține plantarea a până la 500 de puieți pentru fiecare produs participant în campania #LifeisGood, #LifeisGreen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next