Companii responsabile față de mediu și oameni

IKEA UK investește 4,5 mil. de lire sterline într-unul din cele mai mari proiecte de infrastructură de încărcare a vehiculelor electrice de livrare din Marea Britanie și Irlanda

IKEA UK a anunțat o investiție de 4,5 milioane de lire sterline într-o infrastructură de încărcare electrică la nivel național, constând în aproape 200 de încărcătoare, ca parte a obiectivului retailerului de a ajunge la livrări cu 100% zero emisii până în 2025. Noua infrastructură va fi alimentată integral din surse regenerabile.

Cele 196 de încărcătoarele, dintre care 53 vor fi rapide, asigurând o încărcare completă a vehiculelor în mai puțin de o oră, vor fi amplasate în magazinele IKEA din întreaga țară, precum și în noul centru de distribuție pentru clienți din Dartford, care urmează să fie deschis în primăvara anului 2023.

Ambiția IKEA este de a ajunge la peste 500 de puncte de încărcare până în 2025, acestea urmând a fi folosite atât de vehiculele electrice IKEA, cât și de cele ale partenerilor.

IKEA a anunțat în august 2022 încheierea unui parteneriat în Statele Unite cu Electrify America prin care compania suedeză va dispune până la finalul lui 2023 de peste 225 de încărcătoare individuale ultra-rapide a vehiculelor electrice (EV) în 25 de locații din SUA. Unitățile de încărcare sunt destinate atât flotei de transport IKEA, precum și publicului.

În UK, angajamentul IKEA de a dezvolta o infrastructură de încărcare a vehiculelor electrice va contribui la obiectivul guvernului britanic de a avea emisii nete de carbon zero până în 2050.

Share this article
Prev Post

Ziua Pământului. Românii generează 100.000 de tone de deșeuri electronice pe an. Doar 35% sunt reciclate

Next Post

Ziua Pământului. Românii se implică din ce în ce mai mult în acțiuni voluntare de împădurire și ecologizare (Studiu IRES)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next