Încep înscrierile la Can Art&Design – Festivalul care susține reciclarea creativă a dozelor din aluminiu

Festival de reciclare Can Art ECSR
Festival de reciclare Can Art ECSR

Asociația Alucro, care administrează programul european Every Can Counts în România, anunță debutul celei de-a 10-a ediții a Can Art&Design Festival, un eveniment unic dedicat promovării reciclării creative a dozelor din aluminiu. Artiștii și pasionații de creație sunt încurajați să se alăture acestei manifestări artistice transformând dozele de băutură utilizate în opere de artă uimitoare. Prin intermediul Can Art&Design Festival, Asociația Alucro își propune să sensibilizeze publicul cu privire la importanța reciclării dozelor din aluminiu, oferind o platformă inovatoare și captivantă care îmbină ecologia cu exprimarea artistică.

Citește și: Europenii consideră că schimbările climatice cu care se confruntă lumea sunt o problemă gravă. Românii, cei mai puțin implicați în combaterea schimbările climatice (Eurobarometru)

Competiția oferă participanților oportunitatea de a-și pune în valoare creativitatea și ingeniozitatea în trei categorii interesante: Tablouri M (dimensiuni minime 50 x 70 cm), Tablouri XL (dimensiuni minime 80 x 90 cm), și sculpturi sau instalații (dimensiuni minime H 100 cm). Pentru toate cele trei categorii, participanții pot reprezenta o idee proprie sau pot realiza o replică / reinterpretare a unei opere celebre, materialul esențial folosit în realizare fiind doza din aluminiu. Fie că  sunt artiști la început de drum, profesioniști experimentați sau amatori entuziaști, competiția este deschisă tuturor celor care doresc să își prezinte talentul și să contribuie în același timp la încurajarea valorificării resurselor.

Lucrare Daniel Loagar, Can Art&Design Festival editia 2022
Lucrare Daniel Loagar, Can Art&Design Festival editia 2022

„Can Art&Design Festival este o încununare atât a creativității, cât și a responsabilității pentru mediu. Reciclarea dozelor din aluminiu este un pas crucial către construirea unui viitor mai durabil, iar acest concurs  invită artiștii să aibă un impact pozitiv prin contribuțiile lor artistice.”, spune Adina Magsi, Director General Asociația Alucro, Country Manager Every Can Counts România.

Citește și: Importurile din afara UE de produse care generează emisii ridicate de CO2 vor fi taxate în UE. Opinie Ana Maria Iordache şi Ludmila Petrescu, PwC

Juriul, format din specialiști în arte vizuale și acțiuni de mediu, va evalua propunerile pe baza creativității, a tehnicii folosite și a relevanței pentru tema concursului. Câștigătorii vor fi recompensați cu premii în valoare totală de 6000 euro (3 premii x 500 euro secțiunea Tablouri M; 3 premii x 700 euro  secțiunea Tablouri XL; 3 premii x 800 euro secțiunea Instalații / Sculpturi), cât și prin expunerea lucrărilor în mai multe orașe din România, în cadrul unei expoziții itinerante.

Asociația Alucro și partenerii acestei ediții, Reciclad’OR și ALRO S.A., încurajează pasionații de artă, sculptură, ecologie, să participe la Can Art&Design Festival și să contribuie la un efort comun de promovare a conservării resurselor și refolosirii acestora, aluminiul fiind un material care se reciclează la nesfârșit fără a-și pierde proprietățile.

Citește și: Numărul cazurilor de febră denga, aproape de maximul istoric, parțial din cauza încălzirii globale (OMS)

„Ne bucurăm să fim alături de Asociația Alucro la o nouă ediție a concursului Can Art & Design Festival, dedicat reciclării creative din doze de alumniu. Proiectul reușește, încă de la lansare, să atragă atenția în rândul publicului larg asupra importanței colectării separate, reciclării și refolosirii deșeurile de ambalaje, prin modalitatea de a transforma dozele de aluminiu în adevărate lucrări de artă. Reciclad`OR  este o companie de referință pe segmentul sustenabilității în România, care susține și inițiază astfel de proiecte care au ca scop informarea și conștientizarea asupra problemelor de mediu, importanței reciclării și schimbărilor climatice. În cei cinci ani de activitate, Reciclad`OR a dezvoltat și participat la peste 150 campanii de CSR cu impact la nivel național”, spune Adriana Calcan, PR & CSR Reciclad`OR.

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Europenii consideră că schimbările climatice cu care se confruntă lumea sunt o problemă gravă. Românii, cei mai puțin implicați în combaterea schimbările climatice (Eurobarometru)

Next Post

Bezos Earth Fund anunță alocarea a 400 de milioane de dolari pentru înverzirea comunităților vulnerabile din SUA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next