Companii responsabile față de mediu și oameni

MOL finanțează 22 de proiecte de mediu cu aprox. 160.000 de Euro în ediția 2024 a programului Spații Verzi

  • Finanțări de peste 800.000 de lei oferite de MOL România pentru 22 de proiecte care vizează protecția mediului în cadrul celei de-a 18-a ediții a programului Spații Verzi
  • 8 proiecte fac parte din componenta Permacultură în Zone Urbane, iar alte 14 au fost selectate în cadrul componentei Arii Naturale Protejate
  • Proiectele vor fi implementate în 10 județe din țară
  • Valoarea totală a finanțării acordate de la începutul programului a depășit 10 mil. lei

MOL România și Fundația pentru Parteneriat au selectat 22 de proiecte de mediu care vor fi finanțate cu aprox. 160.000 de euro în cadrul celei de a 18-a ediții a programului Spații verzi. Acestea vor fi implementate la nivel național, în 10 județe din țară, și vizează implicarea tinerilor și comunităților locale în inițiative de permacultură urbană și conservare a ariilor naturale protejate.

8 dintre cele 22 de proiecte urmează să primească finanţare în cadrul componentei Permacultură în Zone Urbane – cea mai nouă arie de intervenție a programului. Principalele activități incluse în această componentă sunt atelierele de grădinărit urban în curțile școlilor și în grădini comunitare, pe lângă înființarea grădinilor de tip permacultură.

Cele 14 proiecte alese în cadrul componentei tradiționale a programului, Arii Naturale Protejate, au ca scop promovarea ariilor protejate și creșterea nivelului de conștientizare asupra importanței conservării acestora.

Acestea se vor concretiza în activități de mediu precum crearea de trasee tematice în ariile protejate, sărbătorirea zilelor internaționale dedicate protecției mediului, organizarea de tabere și excursii Junior Ranger, crearea și organizarea funcționării unor centre demonstrative și instalarea de panouri informative în ariile protejate.

693 de proiecte au fost finanțate începând din 2006 până în 2023, în cadrul programului și peste 252.000 de persoane au fost implicate în activităţile desfăşurate în cadrul proiectelor.

Programul Spații Verzi a sprijinit până în prezent organizarea a 173 de tabere Junior Rangers şi a 2.996 de activități extraşcolare, în cadrul cărora tinerii participanţi au dobândit cunoştinţe de medi și au amenajat 154 de noi poteci tematice în ariile naturale protejate din România.

În cadrul componentei Permacultură în Zone Urbane, care a fost integrată în acest demers în urmă cu doi ani, au fost organizate 257 de ateliere practice de grădinărit și de educație ecologică, au fost plantați 3.759 de arbori și arbuști și au fost cultivate diferite verdețuri și plante aromatice, precum și legume și fructe pe o suprafață de 15.193 m2.

Lista proiectelor finanțate în cadrul celei de a 18-a ediții a programului Spații verzi

Share this article
Prev Post

Henkel a plantat cu Viitor Plus 1.500 de puieți în comuna Gherghița, Județul Prahova

Next Post

Au început negocierile pentru tratatul global privind plasticul, dar țările sunt mai divizate ca niciodată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next