Companii responsabile față de mediu și oameni

Peste 350 de elevi bucureșteni au participat la prima ediție a proiectului educațional „ReciCLARea e totul!” lansat de Nestlé

Primul proiect de informare și educare cu privire la simbolurile de reciclare de pe ambalajele din industria alimentară, „ReciCLARea e totul!”, a atras peste 350 de elevi din șase instituții de învățământ preuniversitar din București.

Proiectul, organizat de Nestlé în colaborare cu Green Resources Management, Federația Națională a Părinților (FNAP) – Edupart și Primăria Sectorului 6, a lansat, în premieră, primele discuții despre ambalajele flexibile din plastic în școli.

Cele șase școli care au participat la proiect, câte una din fiecare sector din București, sunt Liceul Ion Neculce, Școala Gimnazială nr. 39, Școala Gimnazială ”Liviu Rebreanu”, Școala Gimnazială nr. 190, Școala Gimnazială nr. 150 și Liceul ”Tudor Vladimirescu”, iar campania de informare prin lecții deschise s-a desfășurat în perioada 15 mai – 4 iunie 2024.

„ReciCLARea e totul!” are ca obiectiv creșterea gradului de înțelegere a simbolurilor de colectare separată de pe ambalajele din industria alimentară, evidențierea impactului negativ al colectării necorespunzătoare asupra mediului și explicarea procesului de colectare și reciclare a deșeurilor de ambalaje.

Pe lângă workshop-uri, elevii au putut participa și la un concurs de design de postere de promovare a inițiativei, unde au fost înscrise 361 de lucrări. Marele premiu al acestui concurs, o vizită la Fabrica de Reciclare GreenGroupdin Buzău, a fost câștigat de clasa a V-a D a Școlii Gimnaziale ”Liviu Rebreanu”.

Premiera proiectului „ReciCLARea e totul” se referă la aducerea în discuție a ambalajelor flexibile din plastic, precum  polietilena și polipropilena. Acestea sunt cele mai comune tipuri de plastic flexibil, folosite mai ales în industria alimentară, deoarece au o serie de calități deosebite care ajută la protecție, igienă și siguranță alimentară. Polietilena (PE-LD) se regăsește în folia de plastic care protejează batonul de ciocolată sau de cereale preferat, paste sau tăiței instant. Se mai regăsește în pungi de plastic, precum și la împachetarea unor produse, jucării etc. Polipropilena (PP) are un grad ridicat de siguranță alimentară datorită lipsei de toxicitate și rezistenței la temperatură, fiind ideală pentru pungi de plastic pentru alimente, dar și pentru lactate, vase ce pot fi introduse în cuptorul cu microunde, carcase de DVD-uri etc.

În toate cele șase școli participante la proiectul „ReciCLARea e totul!”, precum și în Primăria Sectorului 6, a fost amplasată câte o stație de colectare separata  a materialelor reciclabile. Aceste stații au un design special creat în urma unui concurs organizat de Universitatea Națională de Arte București, în colaborare cu FNAP – Edupart.

Grupul Nestlé este prezent în România din 1995, printre brandurile din portofoliul său numărându-se NESCAFÉ, Nespresso, Nesquik, Chocapic, KitKat, Lion, JOE, After Eight, Maggi, Purina sau NAN.

În România, Nestlé s-a implicat și în inițiative ecologice și de responsabilitate socială. În ultimii 3 ani compania a plantat 90.000 de copaci, care vor contribui la atingerea obiectivului net zero emisii de carbon până în 2050.

Share this article
Prev Post

Eco-nomie pentru comunitatea ta. JA și Raiffeisen Bank au premiat 10 licee pentru proiectele de dezvoltare durabilă și responsabilitate față de mediu

Next Post

Energie pentru meseria mea. ENGIE a lansat înscrierile în programul companiei de învățământ profesional dual

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next