Companii responsabile față de mediu și oameni

PNRR. Se lansează prima rundă de finanțare în cadrul programului Fabrici de reciclare

Firmele cu activități în domeniul managementului deșeurilor pot accesa fonduri de până la 8.400.000 Euro/proiect în cadrul primei runde de finanțare a programului Fabrici de reciclare, finanțat din PNRR.

Prin intermediul Programului vor fi sprijinite activitățile/acțiunile specifice pentru construirea instalațiilor noi de reciclare a deșeurilor colectate separat pentru reducerea impactului acestora asupra mediului și sănătății populației, reducerea consumului de resurse în scopul promovării dezvoltării economice sustenabile în toate regiunile și atingerii țintelor de reciclare în acord cu Strategia Națională privind economia circulară și Planul National de gestionare a deșeurilor/planurilor județene de gestionare a deșeurilor și a planului de gestionare a deșeurilor pentru municipiul București.

Solicitanții care pot depune cereri de finanțare sunt operatorii economici care sunt autorizați să desfășoare cel puțin una dintre activitățile corespunzătoare următoarelor coduri CAEN:

3821 – tratarea și eliminarea deșeurilor nepericuloase;

3822 – tratarea și eliminarea deșeurilor periculoase;

3832 – recuperarea materialelor reciclabile sortate;

3831 – demontarea (dezasamblarea) mașinilor și echipamentelor  scoase din uz pentru recuperarea materialelor;

3811 – colectarea deșeurilor nepericuloase;

3812 – colectarea deșeurilor periculoase.

La data depunerii cererii de finanțare, solicitantul trebuie să fie autorizat să desfășoare cel puțin una dintre activitățile corespunzătoare următoarelor coduri CAEN: 3821, 3822, 3832 și 3831.

Cererile de finanțare se vor depune exclusiv prin aplicația informatică destinată programului, care va fi disponibilă pe site-ul www.afm.ro, în perioada 01 noiembrie 2022 – 15 februarie 2023.

Informații suplimentare

Foto: GreenWEEE Buzău

Share this article
Prev Post

AFM lansează un program de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor electrice. Bugetul total al programului este de 500 mil. lei

Next Post

Fundația Carrefour va finanța 8 proiecte ONG internaționale centrate pe tranziția alimentară, dintre care unul în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next