Companii responsabile față de mediu și oameni

Premiul St Andrews pentru mediu 2024

Premiul St Andrews pentru mediu este o inițiativă globală semnificativă care identifică și promovează răspunsuri inovatoare și inspirate la provocările de mediu, inclusiv la criza climatică.

Aflat la cea de-a 26-a ediție, Premiul St Andrews pentru mediu a fost lansat de Universitatea St Andrews, din Scoția, pentru a recompensa și promova cele mai importante contribuții globale la conservarea mediului și la dezvoltarea durabilă.

Începând din 1998, premiul a acordat peste 2,5 milioane USD în întreaga lume unor persoane și organizații care lucrează pentru a crea un viitor durabil. 25 de câștigători și 60 de finaliști au primit astfel premii în bani pentru a-și dezvolta și implementa diverse proiecte care au redus conflictele dintre oameni și animale, au promovat justiția de mediu, au dezvoltat noi soluții pentru reducerea și eliminarea deșeurilor sau au susținut regenerarea urbană.

Premiul 2023 a fost acordat organizației Alianza Ceibo, pentru modelul lor condus de indigeni pentru protecția durabilă a pădurii amazoniene superioare, despre care puteți afla mai multe pe YouTube.

În prezent, sunt așteptate candidaturi din partea unor persoane, echipe multidisciplinare sau organizații comunitare pentru premiul din 2024, în valoare de 100.000 USD pentru câștigător și 25.000 USD pentru finaliști.

Pentru ca un proiect să fie eligibil, acesta trebuie:

  • să fie un proiect pilotat, cu un istoric de succes dovedit;
  • să aibă legătură cu dezvoltarea durabilă sau cu biodiversitatea și să fie aliniat la Obiectivele ONU pentru Dezvoltare Durabilă;
  • să poată fi reprodus și, în mod ideal, să fie scalabil;
  • să aibă o nevoie de finanțare clar definită;
  • să aibă capacitatea de a inspira alte persoane/organizații de mediu;
  • să contribuie la obiectivele sustenabilității la nivel mondial pe termen scurt și lung;
  • să respecte standarde etice înalte în ceea ce privește proprietatea intelectuală și vizavi de oameni și mediu;
  • să fie incluziv.

Participanții trebuie să completeze formularul de înscriere online de pe website-ul competiției. Data limită pentru înscrieri este vineri, 12 aprilie 2024.

Trei proiecte vor fi selectate pentru finala Premiului St Andrews pentru mediu, care va avea loc la Universitatea din St Andrews pe 30 și 31 octombrie.

Înscrierile pentru premiul din 2024 vor fi evaluate de un juriu cu expertiză în domeniul conservării, economiei și științei mediului.

Detalii complete despre premiu, procesul de înscriere și criteriile de eligibilitate sunt disponibile pe site sau prin e-mail prize@st-andrews.ac.uk.

Share this article
Prev Post

Kaufland și Times New Roman lansează „Reciclomanii: Ghidul supraviețuitorului în jungla reciclării românești”

Next Post

Un nou centru pentru colectarea ambalajelor SGR a fost inaugurat la Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next