Companii responsabile față de mediu și oameni

SUA ar putea sprijini obiectivul global de reducere a producției de plastic (surse Reuters)

  • SUA sprijină obiectivul global de reducere a producției de plastic
  • SUA sprijină, de asemenea, crearea unei liste de substanțe chimice dăunătoare care urmează să fie eliminate treptat
  • Schimbarea poziției SUA are loc înaintea discuțiilor finale din Coreea de Sud din 25 noiembrie.

Statele Unite, unul dintre cei mai mari producători de plastic din lume, vor sprijini un tratat global care solicită o reducere a cantității de plastic nou produs în fiecare an, într-o schimbare majoră de politică, a declarat miercuri pentru Reuters o sursă apropiată negociatorilor americani.

Schimbarea față de solicitările sale anterioare de a lăsa astfel de decizii la latitudinea fiecărei țări pune SUA în opoziție directă cu țări precum Arabia Saudită și China.

Aceste țări au susținut că viitorul tratat al Organizației Națiunilor Unite, care ar putea fi încheiat la summitul din noiembrie în Busan, Coreea de Sud, ar trebui să nu se concentreze pe producție, ci pe măsurile din aval, cum ar fi încurajarea reciclării și modificarea designului ambalajelor.

Discuțiile de la Busan vor avea loc după alegerile prezidențiale din SUA din 5 noiembrie, în care vicepreședintele Kamala Harris se va confrunta cu fostul președinte Donald Trump.

Trump a evitat anterior acordurile globale de mediu și a retras SUA din Acordul ONU de la Paris privind schimbările climatice.

Schimbarea de politică plasează SUA alături de țări cu ambiții ridicate în ceea ce privește plasticul, printre care state membre ale UE, Coreea de Sud, Canada, Rwanda și Peru, țări care solicitat un tratat global privind materialele plastice pentru a limita și a reduce treptat producția de plastic.

Aceste țări au agreat inclusiv asupra unei liste de substanțe chimice utilizate în producția de plastic și care ar trebui eliminate.

Share this article
Prev Post

Incendiile de vegetație din 2023 au provocat emisii masive de dioxid de carbon

Next Post

Topul țărilor în funcție de consumul de combustibili fosili în 2023 (grafic)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next