Companii responsabile față de mediu și oameni

Ultragreens, primul business românesc de Vertical Farming, își extinde operațiunile în Bulgaria

La mai puțin de o lună de la inaugurarea primului Hub de agricultură verticală în România, Ultragreens își face debutul oficial în Sofia, prin plasarea primelor două Microsere în rețeaua Kaufland Bulgaria, pregătind, de asemenea, deschiderea unui Green Hub în inima capitalei Bulgariei. Acesta este primul pas făcut de Ultragreens în strategia sa de extindere în regiune.

„Pentru noi extinderea în Bulgaria este un pas foarte important prin care ne declarăm planurile de creștere în spațiul CEE, dar și angajamentul pentru un viitor mai sănătos și social responsabil. Suntem entuziasmați să aducem în Bulgaria tot know-how-ul nostru și ne propunem să democratizăm accesul la hrană ultra nutritivă, ultra fresh, crescută local și fără chimicale, de care oamenii pot beneficia în fiecare zi din an”, spune Cristian Tudor, Fondator și CEO Ultragreens. „Suntem pregătiți să ducem tehnologia Ultragreens oriunde există planuri pentru dezvoltare durabilă prin investiții productive în agricultură și inovare”, adaugă el.

Ultragreens și-a propus ca în următoarele 4 luni să extindă numărul de Microsere în mai multe magazine Kaufland, să înființeze primul Vertical Farming Green Hub pe teritoriul Bulgariei, cu o producție de peste 1250 m² și să acopere 100% din rețeaua de retail Kaufland și alte magazine locale.

De asemenea, până la finalul anului, Ultragreens a planificat și lansarea celei mai mari sere verticale din Europa, în Tătărani, județul Prahova. Investiția de aproape 2 milioane de Euro este realizată în colaborare cu Eisberg, liderul pieței din România pe partea de procesare de salate, parte a grupului elvețian Bell Food.

Despre Ultragreens

Ultragreens este pionierul agriculturii verticale din SEE, cu o politică aliniată Agendei ONU 2030 pentru Dezvoltare Sustenabilă: consum și producție responsabile, orașe și comunități sustenabile, sănătate și bunăstare. Atât Green Hub-urile cât și Microserele Ultragreens funcționează în medii controlate, fără pesticide, fără OMG și cu 95% mai puțină apă. Ultragreens (cunoscut anterior ca Microgreens Romania) a fost infiintata in 2014, in București.

Share this article
Prev Post

Orange România apelează la resurse alternative de energie pentru reducerea amprentei sale de carbon

Next Post

UK: cantitatea de deșeuri generată de costumele de Halloween și risipa uriașă de dovleci, ceva de speriat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next