Companii responsabile față de mediu și oameni

Viaductul feroviar Castlefield din Manchester a fost transformat de o fundație britanică într-o grădină comunitară suspendată

Construit în 1892 și închis în 1969, Castlefield Viaduct, din orașul Manchester, a fost transformat de National Trust, o puternică fundație britanică de conservare a patrimoniului cultural și natural, într-o grădină comunitară suspendată.

Lucrările de amenajare au durat 5 luni, iar investiția, de 1,8 mil de lire sterline, a fost asigurată din fonduri private atrase de National Trust.

Castlefield Viaduct sky park are o lungime de 330 de metri, iar pe lângă abundența de copaci, plante și flori, au fost amenajate și spații de relaxare și mici evenimente comunitare.

Parcul de pe viaduct a fost deschis la sfârșitul lunii iulie și va fi închis peste 1 an. Este o fază pilot, spun inițiatorii, în timpul căreia vor fi culese idei, feedback de la vizitatori și alte organizații, astfel încât această oază verde urbană să fie în final co-creată de comunitatea locală.

Detalii Castlefield Viaduct

Share this article
Prev Post

WSA Tineri inovatori. Competiție de proiecte digitale cu impact benefic pentru planetă

Next Post

Emisiile de gaze cu efect de seră generate de economia UE au crescut față de anii anteriori, dar se situează încă sub nivelul înregistrat înainte de pandemie (Eurostat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next