Companii responsabile față de mediu și oameni

Despre cele 2 proiecte finanțate de PMB la final de an în domeniul protecției mediului

Primăria Municipiului București a postat pe Facebook o descriere a celor 2 proiecte ONG de mediu câștigătoare în a 2-a sesiune de finanțare lansată de PMB, care vor fi implementate în perioada 1 octombrie – 15 decembrie 2022.

Prin proiectul „Împădurește pentru București”, organizația de mediu Viitor Plus va planta 563 de puieți în 25 de școli din București, cu ocazia aniversării a 563 de ani de atestare a Capitalei.

Tot în cadrul proiectului, va fi realizat un ghid de plantare și îngrijire pentru arbori și arbuști potriviți pentru București și lansată o campanie de conștientizare cu privire la importanța arborilor în zone urbane și periurbane.

Proiectul a fost notat de comisia de evaluare PMB cu aproape 89 de puncte, având un buget aprobat de 150.000 de lei.

Al 2-lea proiect câștigător, de fapt, primul pe lista PMB, este „Resurse educaționale deschise pentru protejarea biodiversității, conservarea plantelor spontane din București și reducerea efectelor schimbărilor climatice”, al Asociației Interact Projects (Proiecte Interactive).

Asociația va realiza în proiect 8 materiale video documentare în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”, care vor putea fi folosite de profesorii din școli ca resurse educaționale pe tema biodiversității și a schimbărilor climatice din București.

Interact Projects (Proiecte Interactive) își propune totodată să realizeze un site, o pagină de Facebook și una de Instagram, cu informații și fotografii despre biodiversitate, poluare, schimbări climatice, securitate alimentară etc.

Având un buget total aprobat de 99.657 lei, proiectul s-a clasat pe prima poziție în preferințele evaluatorilor PMB, cu aproape 94 de puncte. Un punctaj surprinzător pentru un ONG fără nici un proiect în zona de mediu, care de la înființarea sa, în 2012, sub numele de China Network, și până în iunie 2020, când și-a schimbat denumirea, a promovat exclusiv cultura chineză, potrivit informațiilor de pe interactprojects.ro.

Share this article
Prev Post

Ministerul Mediului a lansat aplicația CalitateAer. Putem afla cât de curat este aerul pe care îl respirăm de pe telefonul mobil

Next Post

Cum transformă un start-up indian mucurile de țigară în umplutură pentru perne și jucării de pluș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next