Companii responsabile față de mediu și oameni

Amazon.com va investi peste 1 miliard de euro în achiziția de furgonete și camioane electrice pentru operațiunile din Europa

Amazon.com Inc. a anunțat luni că va investi peste 1 miliard de euro în următorii 5 ani în furgonete electrice, camioane și centre de colete cu emisii reduse în Europa, accelerând astfel demersul său de a atinge un nivel de emisii nete de carbon zero până în 2040, scrie Reuters.

Retailerul a precizat că investiția vizează, de asemenea, stimularea inovației în întreaga industrie a transporturilor și dezvoltarea unei mai mari infrastructuri publice de încărcare a vehiculelor electrice (EV).

Retailerul online american a precizat că investiția va ajuta ca flota sa de furgonete electrice din Europa să se tripleze de la 3.000 de vehicule, la peste 10.000 până în 2025.

Amazon a precizat, de asemenea, că vrea să achiziționeze peste 1.500 de vehicule electrice pentru transportul de mărfuri grele către centrele sale de colete în următorii ani.

Cea mai mare comandă de furgonete electrice a Amazon este de 100.000 de vehicule de la Rivian Automotive Inc până în 2025, în contextul în care o serie de startup-uri intrate pe piața EV se confruntă cu o concurență din ce în ce mai mare din partea producătorilor tradiționali, precum General Motors Co și Ford Motor Co.

Retailerul a precizat, de asemenea, că va investi în dublarea rețelei sale europene de hub-uri de „micromobilitate”, prezente în acest moment în peste 20 de orașe. Amazon a folosit aceste hub-uri amplasate central pentru livrări „verzi”, inclusiv prin utilizarea bicicletelor electrice de marfă sau apelând la livrările pe jos.

Foto Credit: Reuters/Brendan McDermid

Share this article
Prev Post

Kaufland a lansat primul proiect editorial de educație ecologică pentru copii, în colaborare cu scriitoarea Ioana Chicet-Macoveiciuc

Next Post

22 de angajați OTP Bank au ecologizat o zonă a râului Jiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next