Companii responsabile față de mediu și oameni

Competiția Seeding The Future Global Food System Challenge oferă premii în valoare totală de 1 milion de dolari proiectelor care contribuie la transformarea sustenabilă a sistemului alimentar

Institutul de Tehnologie Alimentară (IFT), în colaborare cu Fundația Seeding The Future, anunță revenirea competiției Seeding The Future Global Food System Challenge. Având în vedere că aproximativ 811 milioane de oameni din întreaga lume suferă de foame și se confruntă cu provocări legate de alimentație, scopul provocării este de a inspira și de a sprijini echipele participante să dezvolte proiecte inovatoare care să schimbe regulile jocului și care să contribuie la transformarea sistemului alimentar, precum și la diete alimentare mai sănătoase și accesibile pentru a le permite consumatorilor să facă alegeri benefice atât pentru sănătatea personală, cât și pentru cea planetară.

Pentru a stimula inovarea la toate nivelurile, de la generarea ideilor până la dezvoltare și extindere, Provocarea oferă trei categorii de premii, în valoare totală de până la 1 milion de dolari pe an:

Seed Grants (25 000 de dolari fiecare) vor fi acordate organizațiilor care plantează și cultivă idei inovatoare cu potențial ridicat și care au dezvoltat un prototip și/sau o dovadă inițială a conceptului care să demonstreze fezabilitatea. Inovația trebuie să aducă beneficii pentru cel puțin unul, ideal două domenii, fără impact negativ asupra celorlalte.

Growth Grant (100.000 de dolari fiecare) vor fi acordate organizațiilor care au demonstrat că inovația lor este fezabilă și au proiectat atât fezabilitatea economică la scară largă, cât și potențialul de a transforma sistemul alimentar. Inovația trebuie să aducă beneficii pentru cel puțin două, ideal trei domenii, fără impact negativ asupra celorlalte.

Marile Premii Seeding The Future (250.000 de dolari fiecare) vor fi acordate organizațiilor care au creat inovații scalabile, fezabile din punct de vedere economic la scară largă, de încredere și convingătoare pentru consumatori și care au demonstrat un potențial de impact major pentru a transforma sistemul alimentar. Inovația trebuie să aducă beneficii pentru cel puțin două, ideal trei domenii, fără impact negativ asupra celorlalte.

„IFT și Fundația Seeding The Future împărtășesc viziuni similare privind o lume în care știința și inovarea sunt universal acceptate ca fiind esențiale pentru îmbunătățirea alimentației pentru toată lumea”, a declarat Christie Tarantino-Dean, director executiv al IFT. „Provocarea de anul trecut a fost un mare succes, cu aproape 900 de organizații angajate din întreaga lume, și credem cu tărie că această inițiativă va avea un impact în anii următori, ajutând la accelerarea descoperirilor științifice.”

Cererile de înscriere pentru această provocare se vor deschide la 1 iunie 2022 și se vor încheia la 1 august 2022. Beneficiarii Seed Grant vor fi anunțați în septembrie 2022, iar beneficiarii Growth Grant și beneficiarii Marelui Premiu Seeding The Future vor fi anunțați în ianuarie 2023. Detalii suplimentare privind procesul de aplicare, eligibilitatea și premiile oferite pot fi găsite la ift.org/food system-challenge.

Fundația Seeding The Future este o organizație privată, non-profit, motivată de valoarea sa de bază, conform căreia toată lumea ar trebui să aibă întotdeauna acces echitabil la alimente sigure, nutritive, accesibile, atrăgătoare și de încredere. Aceasta urmărește să inspire soluții inovatoare care pot contribui la transformarea sistemului alimentar global pentru a fi mai sustenabil și pentru a aduce beneficii sănătății oamenilor și mediului. Fundația oferă finanțare inițială și sprijin pentru idei promițătoare și inovații cu impact ridicat pentru a îmbunătăți sistemele alimentare la nivel global, tehnologii de reducere a pierderilor post-recoltare în regiunile în curs de dezvoltare, precum și activități fundamentale în mediul academic și de cercetare.

Detalii și înscriere.

Share this article
Prev Post

Au fost anunțați câștigătorii concursului RESPO CITY – Oraşul responsabilității de mediu, organizat de Respo DEEE și Ministerul Mediului

Next Post

Tinerii români activiști de mediu se pot înscrie la Climate Action Summit in Europe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next