Companii responsabile față de mediu și oameni

DS Smith: Lecțiile de economie circulară pentru copii continuă la Zărnești

Fabrica de hârtie DS Smith, unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de ambalaje din carton ondulat, activ totodată în domeniul reciclării și al producției de hârtie, continuâ Lecțiile de Economie Circulară desfășurate în școlile generale ale orașului Zărnești, Județul Brașov, ca parte a strategiei de sustenabilitate a companiei „Now and Next”.

Proiectul educațional are ca scop familiarizarea elevilor cu concepte precum reciclarea, protecția mediului și importanța economiei circulare.

Peste 500 de copii au fost deja implicați în activități privind economia circulară în anul școlar curent, îmbogățindu-și cunoștințele despre principiile economiei circulare, reciclare și producția de hârtie.

Atelierele cu copiii desfășurate în școli sunt însoțite de vizite la fabrica de hârtie din Zărnești și tururi virtuale. Acțiuni similare vor continua în aprilie în cadrul programului Săptămâna Verde.

Compania DS Smith s-a angajat prin strategia de sustenabilitate Now and Next să implice 5 milioane de persoane în economia circulară și în stilurile de viață circulare până în 2030.

Ce este planul de lecție de economie circulară

Dezvoltat pentru elevii cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani, planul de lecție de economie circulară este o resursă gratuită și oferă un set util de materiale pentru a îi ajuta pe profesori, dar și pe cei care lucrează cu tinerii din această grupă de vârstă să explice ce înseamnă economia circulară și cum putem juca cu toții un rol în protejarea resurselor naturale ale planetei.

Lecția include o varietate de exemple din viața zi cu zi, activități distractive și videoclipuri captivante pentru a explica diferența dintre economia liniară și cea circulară. În plus, îi ajută pe tineri să înțeleagă importanța reciclării ca parte a protecției resurselor noastre naturale, limitate.

Fabrica DS Smith Zărnești este cel mai mare producător de hârtie din România, acoperind aproape jumătate din cererea internă.

Operațiunile DS Smith în România includ un birou central în București, două depozite de colectare în Otopeni și Cluj Napoca, o fabrică de hârtie la Zărnești, două unități de producție de ambalaje în Ghimbav și Timișoara și trei centre de servicii în Pitești, Timișoara și Otopeni.

Share this article
Prev Post

Franţa vrea să impună un Eco-Scor al textilelor începând din 2025

Next Post

ONU: Eforturile sporite de reciclare nu reușesc să țină pasul cu creșterea cantității de deșeuri electronice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next