Companii responsabile față de mediu și oameni

Kaufland a obținut certificarea BREEAM cu calificativul Excellent pentru unul dintre magazinele din Cluj-Napoca

Kaufland România a obținut certificarea BREEAM In-Use V6, calificativ Excellent, pentru magazinul său din Cluj-Napoca, cartierul Gheorgheni.  Certificarea, acordată la nivel internațional performanțelor ecologice ale clădirilor comerciale, atestă proiectarea, construirea și performanța pe termen lung a magazinului Kaufland respectând principii sustenabile și cele mai înalte standarde de calitate, peste cele impuse de legislația aplicabilă.

Cu un scor de 74,5%, magazinul Kaufland a obținut calificativul Excellent datorită implementării unor soluții sustenabile, cum ar fi: stații de încărcare pentru mașini electrice, acoperiș verde, spații de depozitare pentru biciclete, automat de reciclare tip self-service pentru trei tipuri de ambalaje (PET-uri, sticlă și doze de aluminiu), sistem pentru reciclarea ambalajelor de la produse de îngrijire personală sau de curățenie, preluate mai apoi de către reciclatori.

De asemenea, magazinul deține instalații de climatizare eficiente – sisteme complexe, moderne, care recuperează căldura de la instalațiile frigorifice și care permit economisirea resurselor naturale, instalații de iluminat interior și exterior pe bază de LED, echipamente pentru optimizarea consumului de apă (baterii lavoar cu fotocelulă, toalete cu consum redus de apă),  precum și un sistem BMS (Building Management System), prin care sunt gestionate și monitorizate toate sistemele clădirii.

Prin aceste măsuri, magazinul Kaufland se aliniază strategiei de business a companiei pentru practici sustenabile, inovație și progres și demonstrează un impact scăzut asupra mediului și implicit o amprentă de carbon redusă.

„La Kaufland, avem o viziune în care dezvoltarea durabilă primează, iar dorința noastră este ca în construcția magazinelor noi să reușim să integrăm tehnologii prietenoase cu mediul, să valorificăm deșeurile provenite în timpul procesului de construire, să minimizăm impactul șantierelor asupra mediului înconjurător și să construim magazine durabile, cu un consum energetic cât mai redus”, a declarat Andreea Cioromela, membru al comitetului executiv cu responsabilități în sectorul imobiliar, administrator și director general adjunct al Kaufland România.

Criteriile de evaluare care stau la baza standardului BREEAM In-Use vizează aspecte precum managementul imobilului, consumul de energie şi apă, materialele folosite pentru construcție, calitatea iluminatului și a aerului interior, capacitatea de inovare, precum şi transportul, nivelul de poluare, gestionarea deșeurilor, impactul ecologic și creșterea calității vieții utilizatorilor clădirilor.

Share this article
Prev Post

Europa se încălzește de două ori mai repede decât orice alt continent (Raport OMM)

Next Post

6 din 10 români intenționează să recicleze de fiecare dată ambalajele o dată cu implementarea noului sistem garanție-returnare (Studiu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next