Companii responsabile față de mediu și oameni

Lidl România. O nouă campanie la casele de marcat pentru prevenirea poluării cu plastic 

În acord cu strategia sa de responsabilitate socială, Lidl România organizează o campanie de donații la casele de marcat pentru sprijinirea programului național ASAP România (Armata Selectării Atente a Plasticului). Campania are loc până pe 30 iunie 2022 în magazinele Lidl din toată țara. 

În 2021, ASAP România a lansat un program pilot de colectare separată a deșeurilor în școli, în unitățile de învățământ din municipiile reședință de județ din România. Programul este prezent în Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bistrița, Brăila, Brașov, Constanța, Iași, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Târgu Mureș, Zalău – și în Sectoarele 1, 2, 3 și 6 din București, discuțiile fiind în desfășurare și în Sectoarele 4 și 5 pentru o implementare la nivelul întregii Capitale. Până la sfârșitul anului 2022, ASAP România va ajunge în toate reședințele de județ, urmând să fie implementat la nivelul întregii țări până în 2025. 

Astfel, ASAP își propune dezvoltarea unui ghid de implementare a unui sistem unitar de colectare separată a deșeurilor în învățământul preuniversitar din România, ce vizează facilitarea și asigurarea unei bune conduite de colectare și reciclare a deșeurilor. El va fi pus la dispoziție public pentru ca toate școlile din țară să aibă acces la acest model de bune practici.  

Implementarea programului la nivel național a început în urma unei petiții inițiate în 2020 de către ASAP România, prin care peste 30.000 de persoane din toată țara și-au exprimat dorința ca școlile să devină și mai prietenoase cu mediul, prin adoptarea unui model funcțional pentru colectarea separată în unitățile de învățământ. Conform statisticilor ASAP România, aproximativ 645 de tone de deșeuri au potențialul de a fi recuperate și valorificate în fiecare lună prin colectarea separată din școlile din țară.  

Despre ASAP România 

ASAP (Armata Selectării Atente a Plasticului) este un program de responsabilitate socială care urmărește să genereze schimbare în comportamentul adolescenților față de plastic, de la utilizare la colectare selectivă și reciclare. Obiectivul ASAP este acela de a contribui activ la promovarea educației pentru mediu în rândul publicului țintă și de a crea cea mai mare infrastructură pentru colectarea selectivă a deșeurilor în vederea reciclării în toate școlile din România. 

Share this article
Prev Post

Rezultatele proiectului E.ON „Energie în Școlile Copilăriei” în 2021

Next Post

Samsung Electronics dezvăluie viziunea „Împreună pentru mâine” la CES 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next