Companii responsabile față de mediu și oameni

Mitsubishi lansează un fond de decarbonizare de 1 miliard de dolari pentru startup-urile europene și americane

Mitsubishi Corp lansează unul dintre cele mai mari fonduri de decarbonizare din Japonia, cu un plan de investiții de 1 miliard de dolari, destinat startup-urilor din domeniul tehnologiei emergente.

Potrivit publicației Sustainability, Mitsubishi va înființa o societate de administrare pentru Marunouchi Climate Tech Growth Fund printr-un parteneriat cu banca MUFG și cu fondul sud-coreean de capital privat Pavilion Private Equity,.

Fondul de investiții intenționează să aloce 1 miliard de dolari SUA pentru companii tehnologice emergente, în special în domeniul turbinelor eoliene offshore plutitoare și al combustibilului sustenabil pentru aviație.

Fondul se va concentra în principal pe startup-urile europene și americane care se află în prima linie în aceste sectoare, fiind încurajate parteneriatele dintre acestea și companiile japoneze sau alte companii asiatice.

Fondul va face aproximativ 20 de investiții în start-up-uri până în aprilie 2029, cu investiții individuale cuprinse între 20 și 100 de milioane de dolari.

În 2022, compania a investit 100 de milioane de dolari americani în Breakthrough Energy Catalyst, un fond de decarbonizare înființat de cofondatorul Microsoft, Bill Gates.

Share this article
Prev Post

Global Peace Photo Award 2023. Fotografia anului pentru pace va fi premiată cu 10.000 euro

Next Post

Grupul Electrolux a lansat noul raport de sustenabilitate. Compania și-a atins cu 3 ani mai devreme obiectivele privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next