PepsiCo a anunțat extinderea utilizării uleiului vegetal hidrogenat (HVO) în lanțul său de aprovizionare din UK pentru transportul chipsurilor Walkers, cu scopul de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră (GES).
În prezent, 40% din transportul implicat în producția și livrarea chipsurilor Walkers este alimentat cu HVO. PepsiCo estimează că numărul total de kilometri parcurși cu HVO va ajunge la 14 milioane de mile în acest an, ceea ce va duce la o reducere cu peste 16.000 de tone a emisiilor de gaze cu efect de seră.
HVO, derivat din ulei de gătit uzat, produce semnificativ mai puține emisii de gaze cu efect de seră decât combustibilul convențional, reducând impactul acestor deplasări asupra mediului.
Strategia globală a PepsiCo în materie de climă este de a reduce emisiile generate de operațiunile sale directe cu 75% și impactul indirect cu 40% până în 2030, pentru atingerea obiectivului zero net până în 2040.
Sursa foto: PepsiCo