92% din cumpărătorii britanici nu știu întotdeauna ce au deja în bucătărie înainte de a merge la supermarket, arată un nou studiu realizat de Tesco prin intermediul YouGov, citat de publicația Circular.
În ciuda faptului că 65% din cumpărători recunosc că o simplă inventariere i-ar ajuta să reducă risipa de alimente, 80% dintre ei nu fac întotdeauna acest lucru, ceea ce, spune Tesco, duce la creșterea cheltuielilor, la achiziții duble, la mese incomplete și la risipa de alimente.
Cercetarea a mai arătat că 68% din consumatori au cumpărat alimente fără să realizeze că au deja același produs acasă, iar 62% dintre ei au omis să cumpere produse alimentare pentru că au crezut în mod eronat că le aveau deja.
Cercetarea mai indică că 73% dintre gospodăriile din Marea Britanie au aruncat produse uitate în dulapuri, frigidere și congelatoare pe care nu au apucat să le mănânce.
Cantitatea de alimente comestibile pe care o gospodărie medie din Marea Britanie o irosește în fiecare an echivalează cu aproximativ 800 de lire sterline, potrivit Tesco.
O mare parte din alimentele care se irosesc sunt produse care sunt adesea depozitate la vedere în bucătării. Produsele de panificație, cum ar fi pâinea și cornurile, sunt aruncate de 60% din gospodăriile care recunosc că au aruncat vreodată produse nefolosite din dulap. 27% dintre aceste gospodării aruncă la gunoi borcane de condimente, precum ketchup și muștar. Chiar și conservele se irosesc, 13% din gospodării aruncând conserve de fasole sau ton.
Foto: Freestocks